Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Kahvenin karaciğer kanserine iyi geldiği iddia edildi
        1

        Amerikan Gastroenteroloji Birliği’nin resmi klinik uygulama dergisinde yayınlanan yeni bir araştırmaya göre kahve, en sık görülen karaciğer kanseri türü olan “hepatoselüler karsinom” (HCC) riskini azaltıyor.

        2

        Araştırmaya göre, günde üç bardak kahve tüketimi, karaciğer kanserine yakalanma riskini yüzde 50’nin üstünde azaltıyor.

        3

        Amerikan Gastroenteroloji Birliği’nin resmi klinik uygulama dergisi olan “Klinik Gastroenteroloji ve Hepatoloji”de yayımlanan meta analiz, kahvenin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkisini bir kez daha kanıtladı.

        4

        Araştırmaya göre, dünyada en sık görülen 6’ncı en sık ölümle sonuçlanan 3’ncü kanser türü olan karaciğer kanserine karşı, kahvenin risk azaltan önemli bir etkisi var.

        5

        Karaciğer kanserinin ana türü olan ve dünyadaki vakaların %90’ından fazlasını oluşturan HCC’ye yakalanma riski, günde üç bardak kahve tüketenlerde yüzde 50 daha az.

        6

        Araştırma sonuçlarına dönük olarak İtalya’dan Istituto di Ricerche Farmacologiche “Mario Negri” epidemiyoloji departmanı ve Università Degli Studi di Milan klinik bilimler ve halk sağlığı çalışanı, yazar Dr. Carlo La Vecchia şunları söylüyor:

        7

        “Araştırma, kahvenin başta karaciğer olmak üzere sağlığımız için yararlı olduğu ile ilgili geçmişteki iddiaları onaylamaktadır.

        8

        Kahvenin karaciğer kanserine karşı olumlu etkisi, kahvenin bu hastalık ile ilgili risk faktörü olan şeker hastalığını engellemesi veya siroz ile karaciğer enzimleri üzerindeki olumlu etkisiyle açıklanabilir”.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ