Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Çocuk Hastalıkları El verin, Onurcan bebeği kurtaralım!

        GAZETE HABERTÜRK

        Mersin’in Tarsus ilçesi’nde, daha önce ağır kombine immün yetmezliği nedeniyle bir bebeklerini kaybeden çift, aynı hastalığa yakalanan 6 aylık oğullarına ilik nakli yapılabilmesi için “Onurcan bebeğimizi kurtaralım” adlı kampanya başlattı. Bir kızları bulunan İsmail ve Elif Taşkın çiftinin, yaklaşık 3 yıl önce erkek bebekleri oldu. Emir Kaan adı konulan bebek, ağır kombine immün yetmezliğine yakalandı, nakil için uygun ilik bulunamayınca 6 aylıkken hayatını kaybetti. Büyük acı yaşayan çiftin, 2 yıl sonra, Onurcan adını verdikleri oğulları dünyaya geldi. Aile, 20 günlükken kontrole götürdükleri bebekleri Onurcan’da da aynı hastalığın çıkması üzerine yıkıldı. Oğlunun, kardeşi emir Kaan ile aynı kaderi yaşamasını istemeyen baba Taşkın, uygun iliğin bulunması için sosyal medya üzerinden “Onurcan bebeğimizi kurtaralım” kampanyası başlattı.

        ‘HENÜZ UYGUN İLİĞE RASTLANMADI’

        İsmail Taşkın, kampanya sayesinde çok sayıda kişinin kendilerine ulaştığını ancak halen uygun iliğin bulunamadığını söyledi. Başbakanlık yetkililerinin de seslerini duyarak oğlunun tedavi süreci için yardım eli uzattığını anlatan Taşkın, şöyle devam etti: “Şimdiye kadar sesimizi duyurmak için her yola başvurduk. Ancak uygun ilik bulamadık. Doktorlar doğacak tüm erkek çocuklarımızda aynı hastalığın görüleceğini söyledi. Oğlum için sosyal medyada kampanya başlattık. Şu an Başbakan’ımızın talimatıyla oğlum için Ankara’da bir hastane ayarlandı. Tedavisi bundan sonra orada devam edecek. Şimdi uygun ilik bekliyoruz. inşallah oğlum iyi olacak. Allah herkesten razı olsun.”

        ‘BİR ŞIRINGAYLA BİR HAYAT BAĞIŞLAYIN’

        Taşkın, Türkiye’de oğluyla aynı kaderi paylaşan birçok bebek olduğuna işaret ederek, ilik nakli için kök hücre bağışı çağrısında bulundu. Taşkın, “İlik nakli deyince insanlar ameliyat zannediyor, organ nakli gibi bir şey olduğunu düşünüyor. Aslında öyle değil. sadece bir sıvı şırıngayla, bir hayat bağışlıyorlar. Bu zor değil. Kızılay’a gidip ‘Kök hücre bağışında bulunmak istiyorum’ demeleri yeterli” şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ