Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kızının yürümesi için eski eşinden çocuk yapacak

        Denizli'de geçirdiği trafik kazası sonucu boyundan aşağısı felç olan 9 yaşındaki Şirvan'ın yeniden yürümesi için büyük bir fedakarlık örneği gösteren annesi Funda Bilge, kök hücre için eski eşinden çocuk yapacak.

        Denizli'de yaklaşık 8.5 ay önce karşıdan karşıya geçmeye çalışırken kimliği halen belirlenemeyen bir kişinin çarpıp kaçtığı 9 yaşındaki Şirvan Duran için annesi büyük bir fedakarlık yapacak.

        Kızının yeniden ayağa kalkması için ihtiyacı olan kök hücrenin elde edilmesi için 6 yıl önce ayrıldığı eşinden çocuk yapacak olan Funda Bilge, eski eşinden de olumlu yanıt aldı. İHA'ya açıklamalarda bulunan Funda Bilge, kızı Şirvan'ın 8.5 ay geçirdiği trafik kazasının ardından 14 yaşındaki ağabeyi tarafından hastaneye kaldırıldığını ve yarım saat boyunca duran kalbinin doktorların müdahalesiyle yeniden hayata döndüğünü anlattı. Daha sonra ameliyat olan kızı Şirvan'ın 8.5 aydır boyundan aşağısının felç olduğunu ve yatağa mahkum şekilde yaşadığını belirten Funda Bilge, Denizli'deki evlerinde umutsuzluğa kapıldığı bir anda Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kendilerine el uzattığını ve Ankara'ya geldiklerini söyledi. Bilge kızının iyileşmesinin şu anda yüzde yüz bir ihtimal taşımadığını ancak, Şirvan'ı sevenlerin yaptıkları araştırmalar sonucu yurt dışında yapılacak kök hücre nakli ile Şirvan'ın eski hayatına dönebileceğini öğrendiklerini anlattı.

        Funda Bilge, "Bunun için benim fedakarlık yapmam gerektiğini söylediler. 'Böyle birşey yapar mısın?' diye sordular. Ben de 'yaparım' dedim. Şirvan'ın 14 yaşında bir ağabeyi var ama yeni doğan bir kardeşinden alınacak kök hücre nakline ihtiyacı var. O yüzden yeni bir kardeş yapmayı düşünüyorum" dedi.

        Bu konuda eski eşi ile yaptığı görüşmeyi de anlatan Bilge, "Bana bu bilgi geldikten sonra, doktorlarımızla görüştüm. Kararın bana bağlı olduğunu söylediler. Ben kararımı verdim. Eski eşimi aradım. 'Durum bu şekilde. Senden istenilen şeyi yapar mısın?' dedim. O da yapacağını söyledi. 'Kızım için gerekiyorsa sonuna kadar ben de herşeye varım' dedi" diye konuştu.

        "NORMAL YOLLA DEĞİL, TÜP BEBEK YAPACAĞIM"

        Çocuk yapmak için bir iki ay içinde eski eşi ile biraraya geleceklerini kaydeden Funda Bilge, çocuğu normal yolla mı yoksa tüp bebek yöntemiyle mi gerçekleştireceklerine ilişkin soruya ise, "Hayır normal yolla değil. Eşimle ayrı olduğum için yeniden bir birleşme söz konusu değil. O yüzden tüp bebek yöntemiyle yeni bir bebek sahibi olmayı düşünüyorum. İnşallah da olacak. Kızım için bir umut kapısı" dedi. Bildiği kadarıyla eski eşinin evli olmadığını belirten Bilge, eşinin kendisine bu konuda destek olduğunu kaydetti.

        "KIZIMIN UMUDU"

        Kızı Şirvan'ın bu durumu nasıl karşıladığı ile ilgili olarak da Bilge, "Şirvan bi konudan haberdar. Kardeşinin ismini dahi koydu. Erkek olursa Umut, kız olursa Dilek olacakmış. Onun dileğini ve umudunu temsil edecekmiş. İnşallah dediği gibi de olur. Şirvan'a umut getirir, dileklerini kabul ettirir" şeklinde konuştu.

        Tüp bebek yönteminde ikiz, üçüz gibi çoklu gebelik ihtimalinin hatırlatılması üzerine ise Funda Bilge, "Kızım için ikiz üçüz değil isterse dördüz olsun" dedi. Ailesinin eski eşinden çocuk sahibi olması fikrine nasıl baktığının sorulması üzerine ise Funda Bilge şunları söyledi:

        "Babam biraz tepki gösterdi. Ama amcalarım sağ olsunlar babama izah etmişler. Ailem de yanımda destek oluyorlar. Bütün Türkiye yanımızda. İnşallah iyi olacak."

        Funda Bilge bir aksilik olmazsa 2009 yılında kök hücre naklinin yapılacağını da söyledi. Bilge, kök hücre naklinin ardından kızının ayağa kalkması için İsrail'in yüzde 80, Almanya'nın ise yüzde 60 ihtimal verdiğini belirterek, yüzde 1 ihtimalin bile kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ