Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HT MAGAZİN

        1992 yılından beri göz kusurlarının tedavisinde kısa sürede gözlük ve lensten kurtulmanın yolu olan lazer teknolojisi, her geçen gün gelişiyor. Miyop ve astigmatı olan hastalar için yeni bir tedavi yöntemi olarak dikkat çeken SMILE lazer teknolojisi, göz kuruluğu problemi yaşayan hastalarda da kullanılabiliyor. Doç. Dr. Bozkurt Şener, yöntemin miyopi ve astigmatizma tedavisinde çok güvenli bir yaklaşım olduğunu ve lasık cerrahisindeki flep ile ilgili komplikasyonların bu cerrahide olmadığını açıklıyor: “Refraktif cerrahide PRK, Lasek, Lasik ve Femto-Lasik son 20 yıldır miyopi, astigmatizma ve hipermetropi gibi refraksiyon kusurlarının tedavisinde başarılı ve etkin bir şekilde kullanılıyor. SMILE yöntemiyle bu hastalarda yeni ve güvenilir bir alternatif ortaya çıktı.”

        Standart Femto-Lasık tekniğinde kornea tabakasında flepin (korneadan kaldırılan kapakçık) kesilerek kaldırıldığını ve korneada gerekli lazer uygulamasının yapıldığını belirten Şener şöyle devam ediyor: “SMILE yönteminde ise kornea dokusu yüzeyde kapak (flep) oluşturulması amacıyla kesilmez. Gözde düzeltilmesi planlanan numaranın karşılığı olan ve korneanın içinde şekillendirilen disk şeklindeki doku özel bir femto lazer uygulanarak hazırlanır. Bu işlem sırasında hasta gözünde kontakt lens benzeri bir lensten başka bir şey hissetmez. Oluşturulan disk şeklindeki parçacık düzeltilmesi gereken göz bozukluğu kadardır. 2 mm’lik küçük bir lazer kesisi ile bu parça doktor tarafından dışarı alınır. Bu parçanın alınmasıyla göz numarası tamamen düzeltilmiş olur.” SMILE yöntemi, hastanın korneasının mekanik gücünün korunmasında diğer yöntemlere göre önemli bir avantaj sağlıyor. Özellikle sporcular, itfaiyeciler, polisler ve askerler gibi mekanik travmalara maruz kalma olasılığı yüksek olan kişilerde bu yöntem daha avantajlı. Spor yapan kişilerde önemli bir avantaj da kişinin çok kısa sürede, yaptığı spora dönebilmesi. Darbeye maruz kalınan sporlarda bile özel bir korumaya gerek olmaksızın 72 saatte tekrar spora başlamak mümkün.

        KORNEA DOKUSU KORUNUYOR

        Smile yöntemi, kornea kalınlığı ince olan hastalarda kornea mekaniğini çok daha iyi koruyor. Ayrıca flep oluşturulmadığı için de kırışıklık sorunu olasılığını tamamen ortadan kaldırıyor. Yaklaşık yarım milim kalınlığındaki korneanın yapısını koruyan öndeki dörtte birlik bölümüdür. Operasyon sırasında bu bölüme hiç dokunulmaması ve dolayısıyla flep oluşturulmaması, kornea dokusunun yapısını korumada çok önemli bir tıbbi gelişmedir.

        YÖNTEMİN ÖZELLİKLERİ

        * Miyopta -10, astigmatta -5 numaraya kadar tedavi.

        * Kornea biyomekaniğinde üstün koruma.

        * İnce kornea yapısına uygunluk.

        * Kapalı cerrahi tekniği ile kesisiz operasyon kolaylığı.

        * Tek adımda ameliyat.

        * Güvenli iyileşme.

        * Doğala en yakın sonuç.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ