Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Hastalanmamak için yapılması gerekenler
        1

        Büyük grip salgınlarını veya bulaşıcı mide-bağırsak rahatsızlıklarını kolayca atlatan, hastalıklarını “kırıklık”tan öteye geçirmeyen insanların sırlarını biliyor musunuz?

        2

        Neredeyse “hiç” denecek kadar az hastalanan insanların bağışıklık sistemini nasıl koruduklarını inceleyen araştırmacılar, basit ve koruyucu önlemlerle hastalık riskini minimuma indirmenin formüllerini buldu. İşte bunlardan birkaçı…

        3

        Masaj yaptırın: Birçok çalışma masajın, endişe, kan basıncı ve kalp hızını azaltabileceğini göstermiştir. Bunları düşürmek aynı zamanda stres düzeyini düşürmeye de neden olur. İskelet sistemi için iyidir çünkü kemiklere oksijen ve besin getiren kan dolaşımını geliştirir.

        4

        Kas sistemi için iyidir çünkü bazı masaj hareketleri kas gerginliğini ve krampları azaltır. Ayrıca kas tonusunu azaltarak kasları daha esnek hale getirir.

        5

        Solunum sistemi için iyidir çünkü masaj ile rahatladıkça solunum daha yavaş ve derin olmaya başlar, diyafram kullanılarak nefes alındığında daha az enerji harcanır.

        6

        Ellerinizi yıkayın: El yıkamak, gribi önlemek için yapılması gereken ilk şeydir. Eller, en fazla bakteri barındıran organdır. Eller yoluyla taşınan bakteriler soğuk algınlığı gibi basit hastalıklardan, hepatit A gibi öldürücü bir çok hastalığın gelişimine neden olabilir. Bu nedenle el hijyeni çok önemli ve gereklidir.

        7

        Soğuğa yakın ılık duş alın: Uzmanlara göre soğuk duş; migreni hafifletir, dolaşım sistemine yardımcı olur ve ağrıları azaltır. Soğuk duşun nezle ve grip gibi hastalıklara karşı koruyucu bir etki sunduğu iddia edilir.

        8

        Vücudun soğuk duş sonrası kendini ısıtmak istemesinden dolayı metabolizma hızı artar. Bu durum da bağışıklık sistemini harekete geçirir.

        9

        Bu yüzden düzenli olarak soğuk duş alanlarda nezle, grip ve hatta bazı kanser türleri riskinin azaldığı iddia edilir.

        10

        C vitamini ve çinko alın: C vitamini ve çinkonun gribi önlemedeki yeri hala tartışılsa da, bazı çalışmalar özellikle aşırı stres altındaki kişilere C vitamininin yardımcı olduğunu ve çinkonun da virüslerin çoğalmasını engellediğini gösteriyor.

        11

        Ağızda emilen iyonik çinko pastilleri soğuk algınlığı tedavisinde çok yararlıdır hatta hastalık süresini kısalttığı bilinmektedir.

        12

        Sarımsak tüketin: Sarımsak, bağışıklığı sağlamlaştıran ve inflamasyonla mücadele eden antioksidant açısından zengin bir besindir.