Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ağız ve Diş Sağlığı Beyaz dişler için bu hataları yapmayın
        1

        İnci gibi beyaz dişler herkesin hayali... İletişimde çok büyük öneme sahip olan dişlerimizin sağlıklı ve temiz görünmesi gerekiyor.

        2

        Ama diş beyazlatmayla ilgili doğru bilinen yanlışlar yüzünden çoğu zaman doktora gitmek yerine dişlere zarar veren yöntemler kullanılıyor.

        3

        Beyaz dişlere sahip olabilmek için dişlerin çamaşır suyuyla, tuzla veya karbonatla fırçalanması büyük yanlışlar arasında yer alıyor.

        4

        Oysa sağlığımızı olumsuz etkileyecek bu yöntemlere başvurmak yerine bir diş hekimine gitmek, istediğiniz dişlere daha çabuk ve sağlıklı kavuşmanızı sağlar.

        5

        Peki, diş sağlığımızı tehlikeye atan bu yanlışlar neler?

        6


        Sert diş fırçası kullanmak dişin minesine daha çok zarar verir. Dişlerinizi sert ve yanlış bir şekilde fırçalamak ise dişlerin aşınmasına ve hassasiyetlere yol açar.

        10

        Diş macununun miktarından çok içindeki granüllerin büyüklüğü önemli. Bu nedenle dişlerin mine tabakasının çizilmesi, macunun granüllerinin büyük olmasıyla ilgilidir.

        11

        Bu nedenle granülleri büyük olan macunları uzun süre kullanmayın.

        12

        Fırçanın üzerine konulan macun 'mercimek tanesi' kadar olmalı.

        13

        Çamaşır suyu ile dişleri fırçalamak çok yanlış bir davranıştır, asla yapılmamalıdır çünkü çamaşır suyu, dişlerin yapısına hem de çevredeki ağız dokumuza zarar verebilir.

        14

        Karbonat ve tuz, dişin doğal yapısını zamanla bozar ve dişin daha çok renkleşmesine yol açar. Bu yüzden kesinlikle kullanmayın.

        15

        Hekiminizin tavsiye ettiği gibi beslenin, dişlerinizin beyazlatma süresince dişlerinizi boyayacak (çay, kahve, sigara, asitli içecek) ürünlerden uzak durun ve rutin ağız bakımınızı ihmal etmeyin.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ