Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Sierra Leone'deki Ebola salgınında bir ilk

        Sierra Leone'de Ebola salgınının başladığı Mayıs 2014'ten beri ilk defa geçen bir hafta içinde yeni bir vakaya rastlanmadığı bildirildi.

        Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) yapılan yazılı açıklamada, DSÖ Sierra Leone Temsilcisi Anders Nordstrom, "Bu çok güzel bir haber ama yoğun bir şekilde yeni olası vakaları saptayabilmek ve Ebola salgınını sona erdirmek için çalışmaya devam etmeliyiz" ifadesini kullandı.

        Liberya'da salgının yoğunlaştığı dönemlerde bazı haftalarda yaklaşık 500 vaka tespit ediliyordu. Ülkede 13 bin 489 Ebola vakasından 4 bin 952'si hayatını kaybetti.

        Dünya genelinde yeni Ebola vakalarının tespit edildiği tek ülke olan Gine'de ise son bir ay içerisinde her hafta bir kaç yeni vakaya rastlanıyor. Ülkede geçen hafta 2 yeni Ebola vakası tespit edilmişti.

        DSÖ'den yapılan açıklamada, salgının devam ettiği Gine ve Sierra Leone ile birlikte, Batı Afrika'da Ebola virüsü nedeniyle bugüne kadar yaşanan 27 bin 951 Ebola vakasında, 11 bin 284 kişinin öldüğünün tespit edildiği kaydedildi.

        Sierra Leone'de hala Ebola salgının devam ettiğinin ifade edildiği açıklamada, ülkenin Ebola virüsünün azami geçiş süresinin iki katı olan 42 günlük süreyi vaka olmadan atlatması gerektiğine dikkat çekilerek ülkede salgının henüz sona ermediği vurgulandı.

        En son Liberya'da, 9 Mayıs'ta, Ebola virüsü tehlikesinin tamamen ortadan kalktığı 42 günlük sürenin vaka olmadan atlatıldığı ve ülkede salgının sona erdiği açıklanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ