Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kuruyan ciltlere özel maske

        Suna SUMANKAYA / HT MAGAZİN

        Cildim çok kuru. Nem ve sağlık kazanması için ne yapabilirim? Yasemin K./İstanbul

        Yarım paket yaş mayayı 1 miktar suyun içinde eritin. 1 kahve fincanı süt ve alabildiği kadar un ekleyin. Bu karışımdan hamur hazırlayın. Üzerini örtüp kabarmasını bekleyin. Bu arada bir kabın içinde 4 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 kahve fincanı tahini karıştırın. İyice mayalanınca hazırladığınız hamuru bu karışıma batırın. Hamuru maske halinde yüzünüze yayın. Maskeyi 25 dakika yüzünüzde bekletin. Sonra yüzünüzü yıkayın. Formülü haftada 3 kez uygulayabilirsiniz.

        Kararan dirseklere Limonlu reçete

        Dirseklerimdeki kararmadan nasıl kurtulabilirim? Esin Y./Bursa

        1’ER kahve fincanı deniz tuzu ve susamyağına hepsinden 1’er tatlı kaşığı olmak üzere portakal yağı, okaliptüs yağı ve şeftali yağı ekleyin. Ardından bir limonun kabuklarını rendeleyip bu karışımın içine atın. Elde ettiğiniz doğal peeling’i haftada 2 kez dirseklerinize uygulayın. Ayrıca her gün dirseklerinizi limonla ovup susamyağıyla yumuşatmanızı tavsiye ederim.

        Uçuğun ilacı dereotu

        Dudağımda sürekli uçuk çıkıyor. Doktora gittim, çeşitli ilaçlar kullandım ama maalesef sorunuma kalıcı bir çözüm bulamadım. Ne yapmamı önerirsiniz? Yeliz K./Ankara

        Öncelikle doktorunuzun tavsiyelerine uymayı sürdürün. Ayrıca taze derotunu havanda dövün. Elde edeceğiniz suyun üzerine şap tozu serpin. Bu karışımı 7 gün boyunca uçuklarınıza sürün. Bunun yanı sıra stresten uzak durmaya da özen göstermeniz gerekiyor.

        Çile ve güneş lekesine karşı keten tohumu

        Yazı bol bol denize girip güneşlenerek geçirdim. Yüzüm ve dekolte bölgemi çil basmış durumda. Çillerimden nasıl kurtulabilirim? Yonca T./İzmir 1 tutam ketentohumunu kaynatın. Demlendikten sonra suyuyla çillerinize masaj yapın. Her gün yararlanabileceğiniz bu formülü güneş lekeleri için de uygulayabilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ