Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk En müstehcen anı facebook'ta paylaştı

        HABERTURK.COM / SAĞLIK SERVİSİ

        Malezya'da Johor Bahru Hastanesi'nde doğum yapan kadının fotoğrafı facebook'ta paylaşıldı. Bir eliyle zafer işareti yapan diğer eliyle de bebeği tutan doktorun fotoğrafı internette hızla paylaşılmaya başlandı.

        Doğum anında, tam da bebeğin kafası görünmeye başladığında çekilen fotoğrafı sosyal medyada paylaşan doktor hakkında soruşturma başlatıldı.

        SAĞLIK BAKANLIĞI OLAYA EL KOYDU

        Fotoğrafta, yüz maskesi takmış ve barış işareti yapan doktor sağ eliyle bebeği çıkartmaya hazırlanırken, diğer sağlık personeli ise arkada bu anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekiyor. Sağlık Bakanlığı tarafından inceleme altına alınan bu fotoğraf Malezya'da Johor Bahru Hastanesi'nde çekildi.

        Dailymail'ın haberine göre; Johor Sağlık ve Çevre Komitesi Başkanı Datuk Ayub Rahmat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu fotoğrafı yayınlayan kişinin ve çalıştığı hastanenin tespit edildiğini söyledi. Bir doktor tarafından bu tür eylemlerin kabul edilemez olduğunu ve bunun sonuna kadar gideceklerini sözlerine ekledi.

        SOSYAL MEDYA KULLANICILARINDAN TEPKİ

        Sosyal medyada müstehcen fotoğrafın kullanılmasıyla, hasta haklarının tamamen ihlal edilmesi üzerine bazı sosyal medya kullanıcıları hasta ve hasta haklarını korumak için bu görüntünün yayılmasının durdurulması için çağrıda bulundu.

        Fotoğraf binlerce insan tarafından beğenildi ve paylaşıldı. Yorumların pek çoğunda ise hak ihlalinden bahsediliyordu. Habere göre; fotoğrafı çeken doktor 3 yıldır o hastanede görev yapıyor ve devam eden soruşturma hakkında henüz bir karar yok.

        Hastane yöneticileri, doktor hakkında karar vermeden önce yerel etik kurul tarafından soruşturma bekliyordu. Ülkenin Sağlık Bakanı Dr. Seri Subramaniam, ise fotoğrafı yayınlayan doktorun cezalandırılması konusunda hızlı eylem alacaklarına dair söz verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ