Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Burun estetiği yaptırmak isteyenler dikkat!

        Türkiye'de hem erkekler hem kadınlar, kimi zaman sağlık kimi zaman güzellik için burun ameliyatı yaptırabiliyor. Estetik operasyonlarda nefes almayı engelleyici eğriliklerin düzeltilmesi gibi tıbbi gerekliliklerin yanında, kişinin burun şeklinden memnun olmaması gibi estetik kaygılarla da burun estetiği operasyonları gerçekleşebiliyor.

        PSİKOLOJİK DURUMA DİKKAT!

        Güzelleşmek isteyen herkesin estetik burun operasyonu olabileceğini ifade eden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Anıl Tuncay, "Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu, hastanın psikolojik durumu. Psikolojik durumu bozuk, farklı beklentiler içinde olan hastalarda öncelikle bu durum düzeltildikten sonra operasyon kararı verilmesi daha doğru olur" diye konuştu.

        HEM SAĞLIKLI HEM GÜZEL

        Sık karşılaşılan ve burun tıkanıklığına neden olan burun kıkırdak eğriliği, et büyüklüğü, sinüzit gibi rahatsızlıkların operasyonla giderilebildiğini hatırlatan Tuncay, kombine edilmiş bir estetik operasyonla, hem sağlıklı, hem de güzel bir buruna kavuşmanın mümkün olduğunu söyledi. Burun ameliyatıyla hem sağlıklı hem de güzel bir buruna kavuşulabileceğini dile getiren Dr. Anıl Tuncay, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Sonuçta bu estetik bir ameliyat. İnsanlar sağlık açısından herhangi bir problemleri bulunmamasına rağmen, görünümlerini güzelleştirmek için talepte bulunabiliyor. Bu da insanlar için bir ihtiyaç. O nedenle sadece estetik amaçlı olarak bu operasyonun yapılmasında bir sakınca görmüyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ