Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Siyah nokta sandılar ama...

        Siyah nokta gibi görünen bu oluşumlar için, yardımcı kişinin "Siyah noktanı sıkacağım" demesine kalmadan fışkırmaya başlıyor.

        Yardımcının onları sıkarken "iğrenç" dediği gözlerden kaçmıyor. Uzunca bir süre içerden bir şey gelmemesi içerideki sıvının bittiğini düşündürüyor ama... İçerideki sıvı bitmek bilmiyor... Ayrıca sıkan kişi bu iltihabın çok kötü koktuğunu sözlerine ekliyor.

        Uzmanlar, gövdede çoğunlukla sırt cildinde siyah nokta olarak görülen bu durumu ‘epidermal kist’ olarak açıklıyor. Bu kistlerin içindeki materyal siyah noktada olanla benzer ancak siyah noktada gözenekler tünel şeklinde tıkanır, epidermal kistte ise deri altında bir kese mevcut.

        Uzmanlar, epidermal kistlerin zaman içinde yavaş yavaş büyüyüp, bazen iltihaplanıp kızarıp şişebileceğini ve ağrılı olabileceğini açıklarken, Sıkılınca içlerinden kötü kokulu beyaz sarı renkli bir materyal çıktığını, bu kistlerin sıkılmaması gerektiğini, Çünkü bu durumda kistin hacminin artacağını ve iltihaplanmanın daha da kolaylaşacağını açıklıyor.

        Eğer gövdenizde bu tip oluşumlar bulunuyorsa sizin de bir uzmandan yardım almanızda fayda bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ