Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Susam Sokağı'nın otizmli karakteri Julia

        Dünyaca ünlü Susam Sokağı serisine yeni bir karakter eklendi. Adı julia, Karakter ise otizmli. Bu projeyle Susam Sokağı yapımcıları otizm ile ilgili farkındalık yaratmayı ve otistik çocukların günlük hayattaki yerlerinin altını çizmeyi amaçlıyor.

        OTİZM ARKADAŞ EDİNMEYE ENGEL DEĞİL!

        Parlak turuncu saçları ve kocaman yeşil gözleriyle Julia, tam da Muppetsların geri kalanının yaşadığı kurgusal New York kasabasına uygun. Otizmli, fakat bu onun oyundan ve arkadaş edinmekten geri kalmasına yol açmıyor.

        Susam Sokağı ve Otizm: Bütün Çocuklardaki Harikalığı Görün adlı yeni girişimin bir parçası. Web sitesi, çocuklara birlikte oyun oynamayı öğrenmeleri için çeşitli ipuçları verirken otizmli bir çocuğa sahip anne babalara da otizm hakkında sorulan sorulara nasıl cevap verileceği ve nasıl konuşulacağı hakkında tavsiyelerde bulunuyor. Çevrim içi platform üzerinden tamamen ücretsiz olarak sunulan bu içerik ayrıca çekici bir melodiye sahip “Harika Şarkı” adlı şarkıyı ve Elmo ile Julia’nın ilk maceralarını anlatan dijtal bir öykü kitabını da içeriyor.

        ORTAK ÖZELLİKLERE VURGU YAPILIYOR

        Elmo ile Julia arasındaki farklılıklara odaklanmak yerine kitap, onların sahip olduğu tüm ortak özelliklere vurgu yapıyor. Julia belki göz kontağı kurmada sorun yaşayabilir, yüksek seslerden hoşlanmayabilir ve heyecanlandığında ellerini çırpabilir fakat bloklarla oyun oynamayı ve sallanmayı sever, tıpkı Elmo gibi... Julia’nın sahip olduğu tüm bu karakteristik özellikler otizm spektrumundaki çocukların ortak özellikleri ve Julia’nın durumunda o Elmo ile oynayabilmekten çok mutlu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ