Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Dünyalarının aydınlanmasını bekliyorlar!

        Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde hipertansiyon hastalığı nedeniyle görme yeteneklerini kaybeden 6 yaşındaki Mehmet ile 3 yaşındaki Nehir Güzel kardeşler, kornea nakli için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

        Gündelik işlerde çalışan Ömer (30) ile ev kadını Cemile Güzel (25) çiftinin çocukları Mehmet ve Nehir'e, doğuştan hipertansiyon teşhisi konuldu. İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde muayene edilen kardeşlerin görme yeteneklerinin hipertansiyona bağlı olarak kaybolduğu söylendi.

        Kornea nakliyle yeniden görebilecekleri belirtilen Güzel kardeşler, ailenin maddi imkansızlıkları nedeniyle ameliyat olamıyor.

        Halfeti'de bir yakınlarının yanında 2 odalı evde yaşamaya çalışan Güzel ailesi, gözleri görmeyen çocuklarının dünyalarına ışık olacak hayırseverlerden yardım bekliyor.

        "60 BİN LİRA GEREKİYOR"

        Baba Ömer Güzel, yaptığı açıklamada, bir süre önce çocuklarını Gaziantep'te hastaneye götürdüğünü bildirdi.

        "Çocuklarının, ameliyat edilmeleri halinde görebileceğinin" söylendiğini anlatan Ömer, kornea nakli durumunda her göz için kendisinden 15 bin lira istendiğini kaydetti.

        Günlük işlerde çalıştığını dile getiren Güzel, "Maddi imkanımız yok, çocuklarımın gözlerinin açılması için toplam 60 bin lira isteniliyor. Bu şekilde bu parayı bulmam imkansız. Çocuklarımın ilacını dahi çoğu zaman alamıyorum. Kazandığım ancak boğazımıza yetiyor" dedi.

        Anne Cemile Güzel ise çocukları için çok üzüldüğünü, ameliyat için yetkililer ve hayırseverlerden yardım istediğini belirtti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ