Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Sedefle yaşamak hasta okulu

        Ciltte ağrılı ve kaşıntılı yaralar ile ortaya çıkan sedef hastalığı ülkemizde yaklaşık 1 milyondan fazla kişiyi etkiliyor. Bağışıklık sistemi bozukluğuna dayanan sedef hastalığı, fiziksel olarak hastaların yaşam kalitelerini düşürmekle kalmayıp sosyal yaşamlarında da birçok olumsuzluğu beraberinde getiriyor. Gündelik ve iş hayatlarında çevrelerindeki insanlar hatta kimi zaman aileleri tarafından dışlanan sedef hastaları psikolojik olarak da birçok sorunla yüz yüze geliyor.

        Tüm bu gerçeklerden yola çıkarak sedef hastalarına ve ailelerine destek olmak, hastalık hakkında daha detaylı bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla Sedef Hastaları Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi İbrahim Paşa Konferans Salonu’nda gerçekleşen bu önemli toplantıda hastalar ve aileleri uzman hekimler ile bir araya geldi.

        Açılış konuşmasını Doç. Dr. İlknur Altunay’ın yaptığı toplantı Sedef Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yıldırım’ın konuşması ile devam etti. Toplantıda Doç. Dr. İlknur Altunay Sedef Hastalığının Yönetimi konusunda hastalar ve aileleri bilgilendirirken, Doç. Dr. Jülide Öncü Sedef Hastalığı ve Eklem Tutulumu, Dr. Feyza Yener Sedef Hastalığı ve Metabolizma, Dr. Sema Çelik ise Sedef Hastalığının Psikolojik Etkileri konularında katılımcıları aydınlattı.

        Toplantı hastalar ve ailelerden gelen soruların uzman hekimlerce cevaplanması ile son buldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ