Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kalp Sağlığı Kalp ve Damar Çocuğu ölmesin diye arabada yaşıyor!

        Antalya'da kalbinde 4 yırtıkla dünyaya gelen 2 aylık Talha bebeğin yaşama tutunabilmesi için acil kalp ameliyatı olması gerekiyor. Hastane bahçesindeki kapalı kasa aracını eve çeviren ve burada yaşayan baba Uğur Söğüt, çocuğunu yaşama bağlayabilmek için mücadele veriyor.

        Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan esnaf Uğur Söğüt (42) ve ev hanımı Gülhan Söğüt (41) çiftinin 4'üncü çocukları Talha Söğüt 4 ay önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde normal gününde sezaryenle dünyaya geldi. Doğumdan önce doktorlar, bebeğin Down sendromlu olarak dünyaya gelebileceğini söylemesine rağmen Söğüt ailesi "Allah'ın verdiği canı Allah alır" diyerek doğumu sonlandırtmadı. Normal gününde sezaryenle dünyaya gelen bebeğin Down sendromlu ve buna bağlı olarak kalbinde 4 yırtık olduğu belirlendi. Yeni doğan yoğun bakım ünitesine alınan ve Talha ismi verilen bebek 4 aydır yaşam mücadelesi veriyor. Anne Gülhan Söğüt'ün kucağına iki kez alabildiği Talha bebeği aile, şimdilerde sadece haftada 3 kez 5 dakika küvezde görebiliyor.

        "ARABADA YAŞIYOR"

        3 çocuğu daha olan Gülhan Söğüt Alanya'ya dönerken, baba Uğur Söğüt ise biricik bebeği için hastane kapısından ayrılmadı. Hastane bahçesindeki kapalı kasa aracını eve çeviren ve burada yaşayan baba Söğüt, çocuğunu yaşama tutabilmek için mücadele vermeye başladı.

        "KALBİNDE 4 DELİK VAR"

        Bebeğinin sağlığa kavuşması için aracının içinde yatıp kalkan Uğur Söğüt, çocuğunun iyileşmesi halinde kendisinin yerde bile yatabileceğini söyledi. Bebeğinin Down sendromlu dünyaya gelebileceğinin kendilerine söylendiğini aktaran baba Uğur, "Tabii biz bunu göze aldık, kalbinde de ona bağlı sorunlar olacağını söylediler. Biz onu göz önüne aldık ve doğumdan aşağı yukarı bir hafta önce hastaneye geldik. Çocuğumuz gününde sezeryanla doğdu. Doğduğu andan itibaren iki aydır yeni doğan yoğun bakım servisinde tedavi altında tutuluyor. Kalbinde dört delik var. Son değerlendirmelere göre kardiyoloji doktorlarımızın değerlendirmesine göre burada ameliyatın mümkün olmadığını söylediler" dedi.

        "İKİ KEZ KUCAĞIMA ALDIM"

        Bebeğini iki kez kucağına alabildiğini dile getiren anne Gülhan Söğüt, "Ondan sonra bebeğimiz fenalaştı ve tekrar yoğun bakıma alındı. Doğdu doğalı iki kez kucağıma aldım. Şimdi ise beş dakika görüp çıkıyorum bir daha göremiyorum. Haftada üç kez görüyorum. Çocuğumun tedavi edilmesini istiyorum. Ameliyatını istiyorum. İnşallah bir doktor çıkar da ameliyatını yapar, düzelir ve kucağımıza alıp evimize gideriz" diye konuştu.

        Eşinin hastane bahçesindeki araçlarında kaldığını söyleyen Gülhan Söğüt, "Diğer çocuklarım okula gittiği için eve gidiyorum eşim burada kalıyor. Cuma günleri görebiliyorum bebeğimi. Eşim burada tek başına arabamızda kalıyor. Çocuğumuz iyi olsun da eşim rahat bir ortamda kalmasa da olur. Çocuğum ölmesin" ifadelerini kullandı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ