Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Hastadan 30 santimetre çapında tümör çıktı!

        Adana'da yaklaşık 2 yıldır göğüs, kol ve sırt bölgesinde farkında olmadan 30 santimetre çapında bir tümörle yaşayan hasta, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

        ÇÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 3 Kasım'da sırt, sağ kol ve sağ göğüs bölgesinde ağrı hisseden 65 yaşındaki Halil İbrahim Aykan, ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'ne başvurdu.

        Prof. Dr. Alper Akınoğlu ve Yrd. Doç. Tolga Akçam tarafından tetkikleri yapılan Aykan'ın göğüs, sağ kol ve sırt bölgesini kaplayan 30 santimetre çapında bir tümör tespit edildi.

        Rahatsızlığı nedeniyle 5 Kasım'da ameliyat edilen Aykan'ın vücudundaki tümör, gerçekleştirilen başarılı operasyonla alındı.

        Operasyonla ilgili bilgi veren Prof. Akınoğlu, göğsün ön duvarından başlayan koltuk altını geçip arkadan kürek kemiğine kadar uzanan 30 santimetre çapında bir tümörü hastanın vücudundan başarılı bir şekilde çıkardıklarını belirtti.

        Akınoğlu, operasyonun cerrahi yönden bir başka öneminin ise "dev tümörün" sağ kola giden bütün damarları ve sinirleri içine aldığını, yapılan cerrahi operasyonda kola hiçbir şekilde zarar vermeyerek tümörü tam olarak çıkardıklarını bildirdi.

        Yrd. Doç. Akçam da yapılan operasyon sonrası hastanın rahatladığını artık normal yaşamına dönebileceğini belirterek, "dev tümörün" bir ahtapot gibi hastanın vücudunun önemli bir bölümünü kapladığını, tümörün dünya ve Türkiye'de görülebilecek ender vakalardan biri olduğunu kaydetti.

        "YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM"

        Sağlığına kavuşan Aykan da çok önemsemediği bir ağrı nedeniyle kliniğe geldiğini ancak geçirdiği operasyon sonrası tümörün alınmasıyla kendisini yeniden doğmuş gibi hissettiğini belirtti.

        Aykan, 2 yıldır bu büyüklükteki bir tümörü nasıl vücudunda taşıdığına ise halen inanamadığını dile getirerek, operasyonu gerçekleştiren doktorlarına teşekkür etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ