Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Çocuk Hastalıkları Sağlıklı yaşama oyunla adım atıyorlar!

        İlköğretim okullarındaki çocuklara oyunlarla sağlıklı yaşamı anlatılıyor...

        SAĞLIKLI BESLENME VE GÜNLÜK EGZERSİZ ŞART!

        Mapfre Vakfı (FUNDACIÓN MAPFRE) yeni nesillerin, sağlıklı beslenmenin ve günlük egzersizin önemini benimsemeleri ve bunu bir hayat pratiği haline getirmeleri amacıyla İstanbul’daki ilköğretim okullarında 5-7 yaş grubu için Sağlıklı Yaşam Projesi’ni başlattı.

        AMAÇ OBEZİTEYİ ÖNLEMEK

        İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile ilköğretim okullarında Sağlıklı Yaşam Projesi’ni başlattı. Projenin amacı, dünyanın ve ülkemizin en büyük sağlık sorunları arasında yer alan obezitenin önüne geçmek ve erken yaşta çocuklarda bu konuda bilinç yaratmak.

        İSTANBUL'DA 39 İLÇEDE 8 BİN ÇOCUĞA ULAŞILACAK

        Çocuklara oyunlarla, şarkılarla, eğlenerek sağlıklı beslenmeyi öğreten projenin ilk etabı, 2015-2016 yarıyıl tatiline kadar tamamlanacak. Bu sürede İstanbul’un 39 ilçesinde 125 farklı okulda gerçekleştirilecek etkinliklerle 5-7 yaş grubunda yer alan 8 bin çocuğa ulaşılacak.

        Çocuk oyunu atmosferinde eğitici interaktif çocuk semineri olarak planlanan projede çocuklar, sahneye çıkan Aşçı Amca ve yardımcısından, gün boyunca neler yemeleri gerektiğini, ardından da besin piramidini öğreniyorlar. Yapmaları gereken egzersizleri hep birlikte tekrarlayan minikler, oyunu, sağlıklı yaşamı anlatan bir şarkıyla tamamlıyorlar.

        ÜLKEMİZDE HASTALIK SIKLIĞINI AZALTMAK HEDEFLENİYOR

        Çocukların büyük bir coşkuyla zaman zaman sahneye çıkarak katıldığı oyun sonrasında, her birine, “Kazağın mı Küçüldü” isimli birer kitap veriliyor. Eğiticilere yönelik hazırlanan sağlıklı yaşam kitapları ise programı takip edebilmeleri ve sürdürebilmeleri için öğretmenlere bırakılıyor. Bu sosyal sorumluluk projesi ile sağlıklı olma bilincinin çocuklarda yer etmesini ve ülkemizdeki obezite hastalığının görülme sıklığının azalmasını hedefliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ