Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık O doktor hakkında suç duyurusunda bulunuldu

        Zonguldak Bölge Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Önder Alkan, Ereğli ilçesinde köpeğe hastanede tıbbi müdahalede yaparak ilaçla hayvanın yaşamına son verdiği iddia edilen doktor hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

        Önder, yaptığı yazılı açıklamada, Ereğli Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. R.E'nin bir arkadaşının ayağında tümör tespit edilen köpeğini acil servis cerrahi odasında ameliyat ettiği anları sosyal paylaşım sitesinde paylaşması haberlerini üzüntüyle okuduklarını belirtti. R.E'nin mesleki yetki alanı dışında olan bir köpeğe operasyon gerçekleştirdiğini belirten Alkan, açıklamasında şunları kaydetti:

        "Söz konusu hayvanın hayatının bir şekilde devamının mümkün olmayacağı kanaatiyle ötanaziye tabi tutulduğunu öğrendik. Köpeğin sahibinden izin alarak acı çekmesin diye iğneyle hayatına son veren Dr. R.E, 6343 sayılı Veteriner Hekimliği Mesleğinin İcrasına, Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile Odalarının Teşekkül Tarzına ve Göreceği İşlere Dair Kanun'un 11. maddesine aykırı hareket etmiştir. Ereğli'de tam donanımlı ve ortopedi ameliyatlarını yapabilen özel kliniklerimiz mevcuttur. Olayın bir mecburiyet ve acil bir müdahale sonucu gerçekleşmediği açıktır. Konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Böyle bir olayın bir daha meydana gelmemesi dileğimizdir." Ereğli Devlet Hastanesi'nde görev yapan ortopedi doktoru R.E'nin bir arkadaşının ayağında tümör tespit edilen köpeğini acil servis cerrahi odasında ameliyat ettiği anları sosyal paylaşım sitesinde paylaşması üzerine 16 Kasım'da hastane yönetimi soruşturma başlatmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ