Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı beslenme seferberliği başlatıldı!

        Türk Böbrek Vakfı'nın "Sağlıklı Beslenme" seferberliği kapsamında Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde 500 öğrencinin katılımıyla "Sağlıklı Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri" eğitimi gerçekleştirildi.

        Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de böbrek sağlığının korunması ve böbrek hastalıkları ile mücadele faaliyetleri kapsamında Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde beslenme eğitimlerine Tekirdağ'da devam edildi.

        Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü konferans salonunda 500 öğrenciye "Sağlıklı Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri" eğitimi verildi Eğitimin ardından vakfın kuruluşunun 30. yılı dolayısıyla Borusan Çocuk Korosu tarafından konser verildi.

        Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, yaptığı açıklamada, Türkiye'de böbrek hastalıkları riskinin dünya ortalamalarının üzerinde olduğuna dikkati çekti.

        Dünyada ortalama her 10 kişiden birinde böbrek hastalığı riski bulunduğunu aktaran Erk, şunları kaydetti:

        "Ülkemizdeki risk oranı her 7 kişiden biri olarak görülüyor. Bu yüksek riskin giderilmesi için yetişkinlere yönelik yapmış olduğumuz bilinçlendirme ve farkındalığı artırma faaliyetlerimizin yanında, bu eğitimlerle de geleceğimiz olan çocuklarımızı bilinçlendirmeyi ve farkındalıklarını artırmayı amaçlıyoruz. Böbrek hastalıklarının sağlıklı beslenme yöntemleri ile önlenebilir olması bizim üzerinde en çok durduğumuz noktalardan."

        Erk, İstanbul ve Tekirdağ milli eğitim müdürlükleri ile işbirliği protokolleri imzaladıklarını ve 4 yıldan bu yana devam eden eğitimlerle mümkün olduğunca çok çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

        İstanbul ve Tekirdağ dışındaki il ve ilçelerde de çeşitli organizasyonlar çerçevesinde bu eğitimlere devam ettiklerini ve olumlu gelişmeleri izlediklerini belirten Erk, "Son 4 sene içinde tuz tüketiminde günde 3 gram azalma olduğu bir hakikattir. Vakfımızın kuruluşunun 30. yılında, sürdürmekte olduğu kamu yararına olan hizmetlerin olumlu sonuçlarını görmek bizi son derece mutlu ediyor ve yeni projeler için şevk veriyor" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ