Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Testis kanseri genç erkeklerde görülüyor

        Üroonkoloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Güven Aslan, yaptığı açıklamada, testis kanserinin, özellikle genç erişkinlerde en sık görülen kanser türü olduğunu söyledi.

        Testis kanseri açısından 15-35 yaş aralığı en riskli dönem olduğuna işaret eden Aslan, "Dolayısıyla bu yaş aralığındaki gençlerin farkındalığı artırılmalıdır. Hastaneye başvuran 15-35 yaş grubundaki her 9 gencin biri testis kanseri tanısı almaktadır" dedi.

        Testis kanserinde temel belirtinin, testiste ele gelen ağrısız kitle olduğuna dikkati çeken Aslan, "Testis kanserleri yüksek oranda başarıyla tedavi edilebilir. Tedavide başarıyı belirleyen temel faktörler erken tanı, erken dönemde uygun tedavi ve çok yakın takiptir. Erken aşamada testis kanserini yakalarsak, yüzde 100'e yakın oranda tedavi edilebilir" dedi.

        Aslan, özellikle inmemiş testis öyküsü bulunanların daha çok dikkat etmeleri ve kontrol amacıyla üroloji hekimine başvurmaları gerektiğini, her erkeğin ayda bir defa düzenli şekilde testislerini muayene etmesi gerektiğini kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ