Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Göz Sağlığı Gözleri kısmak erkenden yaşlandırıyor!
        1

        Gözleri kısarak bakmak yaşlandırıyor...

        2

        Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Belma Şahin, "İster 35'inizde yaşlanmanın ilk işaretlerini görmeye başladığınız dönemde olun isterse cildinizin doğum tarihinizi sır olmaktan çıkardığı 55'inizde, her hâlükârda kırışıkları azaltmanın yollarını aramak muhtemelen gündeminizdedir" dedi.

        3

        "Birçoğumuzun kırışıklıklara karşı olan savaşı kaybettiğini, gençlik ışıltımızın azalmasını çaresizce izlediğini görüyorum" diyen Op. Dr. Şahin, "Birçok kadın ve erkek cilt yaşlanmasının kaçınılmaz olduğuna inanıyor.

        4

        Ancak bugün sahip olunan bilgi ve teknoloji sayesinde gerçekten hissedilen yaşta görünebilmek mümkün.İşte kırışıklıkların azaltılmasında gerçekten işe yarayanlar" dedi.

        5

        Gözleri kısmak gibi tekrarlanan her türlü yüz hareketi yüz kaslarının gereğinden fazla çalışmasına ve cilt yüzeyinin altında derin çizgi oluşmasına sebep oluyor.

        6

        Bir diğer önemli nokta ise güneş gözlüğü takılması... Güneş gözlüğü göz etrafındaki deriyi güneşin hasarından korur ve dahası gözlerinizi kısmanıza engel olur.

        7

        Uykunuzu yeterli derecede alın. Yeteri kadar uyku almadığınız zaman vücudunuz, cilt hücrelerini bozan ekstra kortizol üretimi yapar. Yeterince dinlenin, böylece vücudunuz cildin daha kalın, daha elastik ve daha az kırışık olmasını sağlayan HGH - büyüme hormonunu daha fazla üretir.

        8

        Tütün ürünleri kullanılmamasını öneren Op. Dr. Şahin, bazı araştırmalar halen tartışmaya açık olsa da, her gün daha fazla çalışma sigara içmenin bilhassa cildin önemli bileşen maddelerinden olan kolajen ve elastin yapısını bozan enzim salgılayarak cildi yaşlandırdığını doğruluyor.

        9

        Kardeşler üzerinde yapılan çalışmalar sigara içen kız veya erkek kardeşlerin içmeyenlere oranla yüzde 40 daha fazla kırışıklığa sahip olduğunu bulmuştur.

        Sırt üstü uyuyun. Bazı pozisyonların bir sonraki sabah cildin yüzeyinde aşınmaya sebep olan ve kalkar kalmaz kaybolmayan uyku çizgilerinin - kırışıklıklarının oluşumuna yol açar.