Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Başakşehir Belediyesi’nden ücretsiz evde bakım hizmeti

        Başakşehir’de oturuyor, evdeki temizlikten, market alışverişine, ufak tamirat işlerinden, saç sakal tıraşına hatta manikür ve pediküre kadar çeşitli işlerde yardıma ihtiyaç duyuyorsanız, Başakşehir Belediyesi’nin kurduğu “Evde Bakım Hizmeti” yardım hattını arayabilirsiniz. Belediye, 60 yaş üstü, hasta, bakıma muhtaç, yalnız yaşayan ya da yaşlılık nedeniyle evdeki işlerini yapamayan Başakşehirlilerin her türlü kişisel bakım hizmetleriyle ev işlerini ücretsiz yaptırıyor.

        “Evde Bakım Hizmeti” adıyla 3 yıl önce özel bir sosyal proje başlatan Başakşehir Belediyesi, tam 8 bin 500 kişiye bu hizmetleri ücretsiz olarak sundu. Özellikle 60 yaş üzeri, yatalak bakıma muhtaç ya da hasta olan kişilerin evlerine giderek ihtiyaç duyduğu özel hizmeti sunan belediye, bu hizmetlerden ücret almıyor.

        BAŞKAN UYSAL, "SAÇ TIRAŞI DA VAR, TAMİRAT-TADİLAT DA"

        Projenin ihtiyaçtan doğduğunu kaydeden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir’de yaşayan özellikle 60 yaş üstü yaşlı vatandaşlar için bu hizmeti başlattıklarını belirterek şunları söyledi:

        “Şehir hayatının getirdiği yalnızlık ile bakıma ihtiyaç duyan Başakşehirli yaşlılarımıza yönelik bir çalışma yapmak istedik. Evinde yalnız yaşayan, işlerini tek başına yapacak gücü olmayan, ya da en basiti günlük alışverişini yaptıracak birini bulamayan yaşlılarımız için ekipler oluşturduk. Ekiplerimiz düzenli olarak bu kişileri evlerinde ziyaret ederek ihtiyaç duyduğu hizmetleri gerçekleştiriyor. Saç tıraşından maniküre, yemek yapımından basit bir priz tamirine kadar evde yapılması gereken işleri yaparak hizmeti tamamlıyorlar. Bazen, fatura yatırma bazen de alışveriş, bazen de yemek yapılması gibi talepler oluyor. Tüm bunların dışında evlerinde ziyaret edilmek isteyen, sohbet etmek için çağıran yaşlılarımız da var.”

        EKİP VE KUAFÖR DE VAR TESİSATÇI DA VAR

        Evde bakım hizmetleri için oluşturulan ekibin içinde kadın kuaförü, erkek berberi, tesisatçı da olduğunu kaydeden Uysal, ihtiyaç duyulduğunda bu ekibe, tıbbi bakım hizmeti sunan sağlık ekiplerinin de dahil edildiğini belirtti. Uysal şunları söyledi:

        “Evde bakım hizmeti için 60 yaş üstü demiştik ama çok ağır durumda olan hasta kişilere de tıbbi bakım yardımında bulunuyoruz. Örneğin, doktor reçetesiyle serum, enjeksiyon ve pansuman gibi hizmetler de sunuluyor. Ekiplerimiz 15 günlük ya da haftalık periyodlarla ev ziyaretlerinde bulunup ihtiyaç duyulan hizmeti veriyorlar. Belediyemizin bu sosyal hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın 444 0 669 numaralı telefonu arayarak kayıt olmaları gerekiyor. Bu hizmetimizden vatandaşlarımız son derece memnun.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ