Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Vücudunda bez unuttular!

        Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşayan 64 yaşındaki Rafiye Özcan’ın Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde safra kesesi ameliyatı sırasında vücudunda bez parçası unutuldu. 1.5 kilogram ağırlığındaki bez parçası Çorlu Devlet Hastanesi’nde yapılan ikinci bir ameliyatla çıkarılırken, yaşlı kadının oğlu, bez parçasının unutulmasından sorumlu tuttuğu doktor ve hastane personeli hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. İlk ameliyatı gerçekleştiren Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İrfan Coşkun, ''Hastanemize alınan yeni hemşirelerin tecrübesizliğinden kaynaklanan bir sorun olabilir” dedi.

        İddiaya göre olay şöyle gelişti:

        8 Kasım 2008’de aniden karın ağrısı çekmeye başlayan 64 yaşındaki Rafiye Özcan’a, Çorlu’da kaldırıldığı özel hastanede yapılan tetkiklerin ardından safra kesesinde taş olduğu ve hemen ameliyata alınması gerektiği belirtildi. Ancak riskli bir ameliyat olduğu için yaşlı kadın Edirne’deki Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Rafiye Özcan, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 12 Kasım’da Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İrfan Coşkun tarafından ameliyata alındı. Yaşlı kadın 11 gün sonra taburcu edildi, ancak Çorlu’daki evine getirildikten sonra durumu kötüleşmeye başladı. Bunun üzerine ailesi tarafından Çerkezköy’deki özel bir hastaneye götürüldü. Yapılan tetkiklerde hastanın vücudunda yabancı bir cisim tespit edildi ve bunun hemen ameliyatla alınması gerektiği belirtildi. Yaşlı kadın Çorlu Devlet Hastanesi’nde 18 Aralık’ta ikinci kez bıçak altına yattı. Dr. Feridun Bıkmaz tarafından gerçekleştirilen ameliyat sonrasında yaşlı kadının midesinden 1.5 kg. ağırlığında bez parçası çıkarıldı. Parça incelenmek üzere patoloji laboratuvarına gönderildi.

        “ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ”

        Yaşadıkları olay nedeniyle Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne dava açacaklarını söyleyen İlker Özcan, “Annem yapılan 2. ameliyattan sonra giderek iyileşmeye başladı. Midede unutulan bez parçası bağırsaklarda ve diğer organlarda ödem oluşturmuş. Yapılan ilaç tedavisiyle annem eski sağlığına kavuşuyor” dedi. Özcan, ayrıca kendilerinden 1500 YTL bıçak parası alındığını da öne sürdü.

        “HAYATIMLA OYNADILAR”

        Ölümden döndüğünü belirten Rafiye Özcan da, “Bile bile hayatımla oynadılar. Şimdi sağlığım iyi ama ölümden döndüm. Beni son anda kurtardılar. İnsan bir uçuruma gelir, geri döner aynı öyle bir dönüş yaptık. Türkiye’de insanların değeri yok. O bezin orada unutulması için insanın kör olması lazım. Ben ölseydim kocam ne yapacaktı bu yaşta” diye sitem etti.

        PROF. DR. COŞKUN: “HEMŞİRE HATASINDAN KAYNAKLANMIŞTIR”

        Ameliyatı gerçekleştiren Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İrfan Coşkun ise, “Hastanemize almış olduğumuz 8 yeni hemşirenin tecrübesizliğinden kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüyorum. Çünkü ameliyat sonraları yapılan malzeme sayımından tam olduğu kanısı var, ama yine de bahsettiğim gibi yeni alınan tecrübesiz hemşirelerden kaynaklanmış ve bir yanlış yapılmış olabilir” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ