Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Spora başlamadan önce check-up yaptırın!

        İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Kadri Kanbur, spora başlamadan önce check up yaptırmanızı tavsiye etti!

        Check up erken tanı amacıyla bugünkü durumunuzu belirlemek için yapılan testler ve muayenelerdir. Check Up yaptırarak, belirtileri ortaya çıkmayan hastalıklar teşhis edilir, risk faktörlerine göre önlemler alınır ve erken dönemde tedavisini sağlanır.

        DAHA ÖNCEDEN SPOR YAPMA ALIŞKANLIĞINIZ YOKSA...

        Yoğun ve stresli şehir hayatında hep ertelediğimiz spor yapma alışkanlığımız ve sağlık taramamızı önemsemeliyiz. Bilmeliyiz ki işe girmeden önce yapılan işe giriş muayeneleri, spor yaparken check up yaptırmak gibi taramalar, birçok hastalığı erken teşhis ederek, büyük ölçüde hastalıkları önlemede yardımcı olmaktadır.

        Spor yaparken; daha önceden spor yapma alışkanlığı olmayanların ve dolayısıyla spora yeni başlayanların, hastalığı sebebiyle düzenli ilaç kullananların, tespit edilmiş kalp ve damar hastalığı olanların, 60 yaş ve üstü kişilerin ve psikolojik durumu kötü olanların daha fazla risk altında olduğunu belirten Uzm. Dr. Ahmet Kadri Kanbur, spora başlamadan önce check up yaptırmanızı tavsiye etti.

        SPOR YAPMADAN ÖNCE VE YAPTIKTAN SONRA BUNLARA DİKKAT!

        Spor yaparken, öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler;

        1-Spora başlama kararı verdiğinizde ve senede bir kere düzenli olarak mutlaka kapsamlı bir check up yaptırın.

        2-Isınma ve esneme hareketlerini önemseyin. Isınma hareketleri sakatlığı azaltarak, vücudu spora hazırlar.

        3- Süregelen bir sağlık şikayetiniz varsa onu aydınlatmadan spora başlamayın. Menisküs, bel ve boyun fıtığı gibi hastalıklara sahip olup olmadığınıza dikkat edin. Eğer bu problemleri yaşıyorsanız, hekiminizin kontrolünde ve uygun gördüğü şekilde spor yapın.

        4- Spor yaparken istediğiniz spora bedensel özelliklerinizin uygun olup olmadığını spor hocalarına danışın ve kademe kademe ilerleyin.

        5- Spor yapmayı planladığınız veya yaptığınız alanın uygun olup olmadığını gözden geçirin. Ders aldığınız spor hocasının konusunda yetkin olduğundan emin olun.

        6- Spor yaparken ve sonrasında oluşabilecek şişlik, ağrı, şişlik vb. şikayetleri hekiminize danışın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ