Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Migrende ameliyat tartışması

        Öznur KARSLI / GAZETE HABERTÜRK

        Türk Migren Derneği, migren hastalığı ile ilgili yeni bir tedavi yöntemini Türkiye’ye getirdi. Dernek, önceki gün yeni tedavi yöntemini tanıtmak amacıyla migren ameliyatı olmuş hastalarla Türkiye Migren Derneği’nde bir araya geldi. Dernek Başkanı Estetik, Post Bariatrik ve Migren Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çetin Duygu, ameliyatın iz bırakmadığını, saçın içindeki gizli bölgelerden işlemin yapıldığını, deri altındaki özel migren tetikleyici bölgelerine ulaşıldığını belirtti. Bu yöntemle sinirlerin gevşetilerek migrenin tedavi edilebileceğini, 10 hastadan 9’unun bu ameliyattan yarar gördüğünü söyledi. Migren ameliyatının beyin ameliyatı olmadığını kaydeden Duygu, risk taşımadığını da ifade etti.

        ‘TEDAVİ ŞANSI YÜZDE 60’

        Beyin cerrahları ise migren ameliyatını estetik cerrahların yapmaması gerektiğini düşünüyor. Beyin cerrahı Doç. Dr. Sabri Aydın, “Migren ameliyatı yeni değil. Ağrıları kısmen azaltan ancak hastalığı tamamen tedavi eden bir işlem değil. Botoksla migren ağrıları nasıl azaltılıyorsa migren ameliyatıyla da öyle. Migren ameliyatı bir beyin ameliyatı değildir ama yine de beyin cerrahlarının yapması gereken bir ameliyattır. Tedavi şansı yüzde 60’dır. Ama bazı hastalarda hiç fayda etmez” dedi.

        MİGREN AMELİYATI

        Migren ameliyatından önce hastaya botoks testi yapılıyor. Başa enjekte edilen botoks maddesi hastanın migren ağrılarını azaltıcı yönde cevap veriyorsa botoks tedavisi yapılıyor. Ancak botoksun etkisi geçici olduğu için devreye cerrahi giriyor. Saçlı deri içine 1 cm’lik açık yerlerden girilerek yapılan ameliyatla sinirler gevşetiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ