Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cinsel hayatı bitiriyor!
        1

        Psikiyatrist-Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, sigara ve alkolün birçok zararının olduğunu ifade ederek, "Hem giysileri hem de ağızları kokar. Temizliklerine dikkat etseler dahi karşı tarafın koku nedeniyle cinsellikten soğumasına neden olabilir. Sigara ve alkol kullanmayan birisinin bu kokulardan etkilenmeden kullanan birisine yakınlaşması zordur" dedi.

        2

        Psikiyatrist-Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, sigara ve alkolün birçok soruna yol açtığını belirterek, "Sigara kullanan kişilerde özellikle 40 yaşından sonra iktidarsızlık sorunları daha sık görülür.

        3

        Sigara vücuttaki tüm organların oksijen kullanımını azaltır. Dolayısıyla cinsel organlar da bundan etkilenecektir. Erkekler için en sıkıntı veren cinsel sorun olan iktidarsızlığın oluşmaması ve yaşam boyu sertleşme sorunu yaşamamak için sigaradan uzak durun.

        4

        Cinsellik esnasında 20 dakika orta şiddette yürüyüşte harcanan enerji kadar enerji gerekir. Aynı zamanda dakikada 12-20 olan solunum sayısı, 60'lara kadar çıkmaktadır.

        5

        Bunları gerçekleştirebilmek için sağlam bir akciğer kapasitesine ihtiyaç vardır. Bu durumu sigara içerken sağlamak oldukça güçtür. Dolayısıyla sigara içenlerde cinsel performans düşer. Sigara ve alkol kullananlarda spermin hacminde ve sayısında azalma, şeklinde bozukluk, hareketinde düşme görülür. Bu durumun kişinin çocuk sahibi olmasına da olumsuz etkisi vardır" dedi.

        6

        Sigara ve alkol alanlarda stres seviyesinin diğerlerine göre daha yüksek olduğunu söyleyen Üney, "Dolayısıyla sigara ve alkolü stresle başa çıkmak için bir yöntem olarak görebilirler. Biliyoruz ki stres birçok cinsel sorunu beraberinde getirir. Ne yazık ki sigara ve alkol stresi engelleyemez. Kişinin yapması gereken sigara ve alkol yerine stresle başa çıkabilecek egzersiz gibi daha sağlıklı davranışlara yönelmek olmalıdır" diye konuştu.

        7

        Alkolün testosteron hormonunu düşürdüğünü de ifade eden Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, "Hem erkekte hem de kadınlarda cinsel davranışları ve cinsel isteği oluşturan hormon testosterondur. Alkol bu hormonun kandaki seviyesini düşürür. Dolayısıyla orta ve uzun vadede kişi cinsellikte uzaklaşır ve soğur" dedi.

        8

        Alkol ve sigaranın orta ve uzun vadede tansiyon ve kalp hastalıklarına neden olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Üney,
        "Bu hastalıklar ise gerçekten cinselliği olumsuz yönde etkilemekte, cinsel performansı ve sertleşmeyi engellemektedir.

        9

        Sigara ve alkolün dolaylı yoldan da cinselliğe olumsuz etkileri vardır. Bazı kişiler kendilerini daha rahat hissetmek için bir miktar alkol alarak cinsellik yaşarlar. Bunun afrodizyak etkisi olduğunu düşünürler. Aslında bu alınan alkol cinsellikten çok kişinin kendi cinsel performans kaygısını azaltır.

        10

        Yapılan araştırmalar bu nedenle alkol alanlarda cinsel performansın artmadığını ortaya çıkarmıştır. Aksine alınan alkol cinsellikte istekte azalma, erken boşalma ve sertleşme sorunlarına yol açmaktadır.

        11

        Sağlıklı yaşamın en önemli ilkesi alkol ve sigaradan uzak durmaktır. Eğer stres seviyeniz yüksekse egzersiz, hobiler ve kendine zaman ayırmak alkol ve sigaradan çok daha faydalıdır. Ve bunların cinselliğinize hiçbir zararı yokken, aksine birçok açıdan faydası vardır" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ