Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Müezzinoğlu: Doğumların yarıya yakını sezaryen; yaptırım için çalışma başlattık

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, doğumların yarıya yakınının sezaryen ile yapıldığını açıkladı. Sosyal endikasyonların doğumlarda başarı değil tam aksine başarısızlık getirdiğini belirten Müezzinoğlu, "Ülkemizdeki doğumların yarıya yakını sezaryen ile yapılıyor. Sezaryen ile doğum, sonraki doğumlarda da sezaryen ihtiyacını artırıyor.

        2 BİN 880 BİN ÇOCUĞA TANI KONULDU!

        TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı bütçe görüşmelerine başlandı. Bütçe görüşmeleri Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun sunumuyla başladı.

        Tarama programları ile hastalık gelişmeden önleyici tedaviler yaptıklarını belirten Müezzinoğlu, "Yenidoğan işitme taraması yaptığımız 1 milyon 213 bin yavrumuzdan 2 bin 880'ine tanı koyduk ve işitme kaybına karşı tedavi ettik" dedi.

        "GEREKSİZ SEZARYENİ ÖNLEME KARARINDAYIZ"

        Sosyal endikasyonların doğumlarda başarı değil tam aksine bir başarısızlık getirdiğini belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "Ülkemizdeki doğumların yarıya yakını sezaryen ile yapılıyor. Sezaryen ile doğum sonraki doğumlarda sezaryen ihtiyacını artırıyor. Primer sezaryen olarak adlandırılan ilk sezaryenin kadın sağlığını riske sokacak şekilde gereksiz yere yapılmasını önleme kararlılığındayız. Bu hususta hem Sağlık Bakanlığı, hem de Sosyal Güvenlik Kurumu yeni yaptırımlarını gündeme almakta. Sağlık Bakanlığı ve SGK yeni yaptırımları gündeme getirme çalışmalarını başlattık."

        "HERKESE ÜCRETSİZ İLAÇ VERİYORUZ"

        Domuz Gribi (H1N1) son 2 yıldır mevsimsel olarak gündeme geldiğini ifade eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "Virüsün aktivitesini yakın takip ediyor ve uluslararası akredite laboratuvarlarımızda kontrol ediyoruz. Hastanelere aile ve toplum sağlığı merkezlerine reçetesi ile başvuran herkese ücretsiz ilacını veriyoruz. Eczanelerimizde de hastalığa yönelik aşı ve ilaç bulunuyor. Son 1 aydır dünya kamuoyu ve gündemimize gelen Zika virüsü ile ilgili gerekli önlemleri alıyoruz. Dünyadaki gelişmeleri takip ediyor ve gerekli önlemleri alıyoruz. Hastalık ve hastalığın görüldüğü ülkelere gidecek kişiler için internet sitemizde bilgilendirme yapıyoruz. Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarlarımızda tanı koyabilecek kapasiteye sahibiz."

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ