Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık İştah açıcı yiyecekler
        1

        Yemek seçerken uzun süre tok kalmanızı sağlayacak besinleri tercih edin.

        2

        Aç olduğunuzda, yediğiniz besin, beyninize uzun süre tokluk sinyali gönderen besinlerden biri olmalı ancak beyaz ekmek bunlardan biri değildir.

        3

        Beyaz ekmeğin glisemik indeksi yüksek olduğundan, daha çabuk acıkırsınız, kan şekerinizin seviyesi artar ve tekrar yemek yersiniz.

        4

        Elbette meyve çok sağlıklı ve vitamin dolu bir yiyecektir. Ancak meyvenin suyunu sıktığınızda lifi ortadan kalkıyor ve sadece şekerli suyu kalıyor.

        5

        Tıpkı beyaz ekmek gibi içinde lif olmadan meyve suyu içmek, kan şekerinizi yükseltecek ve sizi açlığa sürükleyecektir.

        6

        İçinde yoğun tuz ve sirke bulunan, cips gibi atıştırmalık gıdalar oldukça sağlıksızdır. Onlar açlık duygunuzu bastırmış gibi görünse de, sadece kalori almanızı sağlar.

        7

        Cips gibi tuzlu atıştırmalar, beyindeki tatlı isteyen alanı harekete geçirirler. Tuzlu yedikten sonra canınız tatlı ister.

        8

        Karbonhidrat, yağ ve şeker fazlalıklarını unutun! Hayatınızdan fast-food gıdaları çıkartın.

        9

        Fast-food vücudunuzu susuz bırakır. Size büyük boy mönüler cazip gelse de, aslında sadece siz büyük boya doğru gidiyorsunuz demektir.

        10

        Herkes makarna ve pizza sever ancak bunlar beyaz işlenmiş unla yapılmışsa, bizim yasaklı gıdalarımız arasında yer alacaklardır.

        11

        Özellikle yapılışında kullanılan un çeşidi ve ardından porsiyonunu kontrol etmeden bu yiyecekleri tüketmemelisiniz.

        12

        Balık sağlıklıdır, çiğ balık da elbette sağlıklı ancak pirinçle kombine edilen suşi, listemizde maalesef ilk 10 içinde yer alıyor.

        13

        Pirinç, beyaz ekmek veya makarnayla benzer etkiye sahiptir. Mutlaka yemek istiyorsanız, kahverengi pirinçle yapılan suşiyi tercih edin.

        14

        Asitli içeceklerin diyet olanlarını içmek veya kahveye tatlandırıcı koymak, beyninizi tatlı almaya devam etmeye devam ettiğiniz konusunda kandırmaktır.

        15

        Aldığı şekeri enerjiye döndürmeye çalışan vücudunuz aradığı besini bulamayınca, size tatlı yemeniz için sinyal gönderecektir. Bu enerji eksikliğini telafi etmeye çalışır ve sizin de kısa zaman sonra karnınız acıkır.

        16

        Tahıllı gıdalar elbette en sağlıklı seçimlerdir. Günün her öğününde sağlıklı tahıllar tüketebilirsiniz ancak formunu değiştirmiş tahıl karışımları, şeker yüzdesi yüksek olduğundan, şeker düzeyinin dengesini bozar.

        17

        Mısır gevreği gibi içine şeker karıştırılmış tahıllar, iyi gibi görünse de, bir süre sonra acıkmanıza neden olacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ