Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ağız ve Diş Sağlığı Çapraşık dişlerin düzeltilmesi

        Ortodonti Uzman Doç. Dr. Mehmet Oğuz Öztoprak, çapraşık dişlerin kolay temizlenemediğini dolayısı ile diş eti iltihabı, ağız kokusu ve çürüksüz diş kayıpları gibi problemlerin ana sebebi olduğunu söyledi.

        DİŞ KAYIPLARININA ASIL SEBEBİ...

        Doç. Dr. Mehmet Oğuz Öztoprak Çapraşık dişlerin kolay temizlenemediğini dolayısıyladiş eti iltihabı, ağız kokusu ve çürüksüz diş kayıpları gibi problemlerin ana sebebi olduğunu söyledi.

        Dişlerinizde çapraşıklık var ise dişleriniz ve diş etleriniz sağlığını kaybetmiş demektir. Diş eti iltihabının ağız kokusu ve çürüksüz diş kayıplarını ana sebebi ortodontik bozukluk olabilir.

        YAŞINIZ KAÇ OLURSA OLSUN BAŞVURABİLİRSİNİZ

        Çapraşık dişlerin ve sağlıksız bir gülüşün hastalarda yarattığı psikolojik ve sosyolojik etkilerin altını çizen Doç. Dr. Öztoprak, kişi hangi yaşta olursa olsun çapraşık ve sağlıksız bir gülüşün kişinin özgüvenine yansıdığını, ortodontik tedavi ile güzel bir gülüşe ve sağlıklı bir ağız yapısına kavuşan hastaların sosyal yaşamlarında daha özgüven sahibi ve çekinmeden gülüp konuşan bireyler haline geldiğini belirtti.

        Ortodontik tedavinin artık her yaşta yapıldığını söyleyen Doç. Dr.Mehmet Oğuz Öztoprak, ileri yaştaki hastalarda ortodontik tedavi sayesinde diş eti hastalıklarının azaldığını ve düzgün bir şekilde dizilen dişlerin daha kolay temizlenebildiğini ve dişlerin ömrünün uzadığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ