Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Dil rengi nasıl olmalı?
        1

        Dilimizin renginin ve şeklinin vücudumuzdaki hangi rahatsızlıkların habercisi olduğunu anlatan Prof. Dr. Ali Cımbız, bu konuda herkesin kendi dilini kontrol etmesi gerektiğini anlattı.

        2

        DİLİMİZİN UCUNUN KIRMIZI OLMASI NE ANLAMA GELİYOR?

        Dil ucunun kırmızı olmasının gerginliğin ve uykusuzluğun habercisi olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Cımbız, aşırı kırmızılığın alarm gibi algılanması gerektiğini söyledi.

        3

        Eğer dilin ucu kırmızıysa kişinin gergin olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Cımbız, bu durumdaki insanların gergin olduğunu ve kafasına bir şeylerin takılmış olabileceğini söyledi.

        4

        Bu durumdaki insanların gevşemesi ve uyku kalitesini düzenlemeleri gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ali Cımbız, dil altındaki damarların da ödemin göstergesi olduğunu anlattı.

        5

        "Dilin alt (kök) kısmı ise mesane, böbrek ve pelvisteki ödem hakkında bilgi veriyor" diyen Prof. Dr. Cımbız, dil kökünde çok damar varsa, pürüzlü, yan tarafları kırmızı ise bunun, kişinin çok fazla şeker ve tuz tükettiğinizi gösterdiğini söyledi.

        6

        Prof. Dr. Cımbız, böbreklerin bunu tutmak zorunda kaldığını veya arındıramadığını böylece vücutta ödem meydana geldiğini söyleyerek,