Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Yenilmemesi gereken yiyecekler!
        1

        Size 'Yemeyi reddedeceğiniz bir yiyecek nedir?' diye sorsaydık kuşkusuz ki alacağımız yanıt sağlıklı bir sebze olurdu.

        2

        'Tadı güzel olan yiyecekler veya içecekler zararlıdır' diye genel bir kanı vardır.

        3

        Ancak beslenme hakkında sürekli uyarı yapan uzmanlara kulak vermek de yarar var. Peki, tükettiğimiz takdirde bize yarar değil de zarar veren o yiyecekler neler?

        4

        Şimdi notunuzu alın ve bu saydığımız yiyeceklerden uzak durun...

        5

        Dondurulmuş gıdalar: Bu ürünlerde genellikle fazla şeker, tuz ve yağ bulunuyor. Ayrıca uzun süre dayanmalarını sağlayacak koruyucu maddeler ise cabası...

        6

        Diyet yiyecek ve içecekler: Bu ürünlerin içerisinde yapay tatlandırıcı, sukraloz, asesülfam gibi ürünler bulunur. Uzmanlar diyet ürünler tüketimi konusunda devamlı uyarı halinde...

        7

        Patates kızartması: Kızartma işlemine maruz kalan tüm yiyecekler trans yağ ve kansere neden olan maddeler içerebilir. Ancak uzmanlar en çok patates kızartmasından uzak durulması gerektiğine dikkat çekiyor.

        8

        İşlenmiş et: Fazla sodyum ve koruyucu içeren bu etler olması gerekenden daha fazla tuzlu oluyor. Ayrıca tuzun yanı sıra çok fazla yağ barındırıyor.

        9

        Renkli şekerler: İçerisinde çok fazla şeker ve renklendirici bulunan bu ürünleri yemek çok da akıl karı değil...

        10

        Ağır kremalı dondurma: Kalsiyum hem kemik hem diş sağlığımız için olmazsa olmazdır. Kalsiyum açısından 3 top dondurma 1 bardak süte eşdeğer olsa da siz ağır kremalı dondurmalardan uzak durun bunun yerine sade veya meyveli dondurma tüketin.

        11

        Ekmek: Beyaz ekmek maalesef hiçbir besleyici özelliğe sahip değil. Bunun yanı sıra tehlikeli olan üç beyaz ekmekte fazlasıyla bulunur. Bu nedenle beyaz ekmek yerine tam tahıllı veya tam buğdaylı ekmek tüketebilirsiniz.

        12

        Beyaz çikolata: Sağlık için kakaonun faydaları oldukça fazladır fakat beyaz çikolata maalesef ki kakao içermiyor. Beyaz çikolata yerine bitter çikolata tüketebilirsiniz.

        13

        Konserve domates: Mevsimine göre domatesin kendisini tercih edin.

        14

        Organik olduğuna inanmadığınız dönemler için ise kendi konservenizi kendiniz yapın, yazın aldığınız domatesleri konserve yaparak, kışın afiyetle yiyin.

        15

        Tatlandırıcılar: Normal şekerden çok daha tatlı olan tatlandırıcılar sonuç olarak doğal değillerdir. Ayrıca kan şekerini hızlı yükseltirler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ