Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Doğumda bacağı kırılan bebek için 43 bin lira tazminat

        İzmir'in Torbalı İlçesi'nde Sıdıka-Emrah Koç çifti, 9 ay önce dünyaya gelen bebeklerinin, doğum sırasında bacağının kırıldığını belirterek, doğumu yaptıran doktor ve özel hastane hakkında maddi ve manevi 43 bin liralık tazminat davası açtı.

        Sıdıka ve Emrah Koç çiftinin, 5 Haziran 2015 tarihinde Kerem Hazım Koç ismini verdikleri oğulları dünyaya geldi. Çift, bebeklerinin doğumu süresince bütün tetkik ve muayenelerini İzmir'deki bir özel hastanede yaptırdı. Doğuma da bu hastanede görevli Dr. M.P. girdi. Sezaryen yöntemiyle yapılan doğum sonrasında Koç çifti, bebeğin sağ ayağını hareket ettiremediğini görünce, bunu doktora sordu. Sezaryenle doğumu gerçekleştiren Dr. M.P.'nin kendilerine olumsuz bir şey olmadığı söylediğini belirten Sıdıka ve Emrah Koç çifti, hastanedeki çocuk doktoru tarafından yapılan kontrol sırasında bebeğin sağ bacağının uyluk kemiğinde kırık tespit edildiğini söyledi.

        Aile bebeklerini, bu hastaneden Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, bir gün sonra da bir başka özel hastaneye götürdü. Burada yapılan tedaviler ve iki ameliyat sonrasında bebeğin ayağı alçıya alınarak taburcu edildi. Alçı bebekte 26 gün boyunca kaldı.

        43 BİN LİRA TAZMİNAT İSTEDİLER

        Sıdıka ve Emrah Koç çifti bebeklerini bu hale getirdiğini öne sürdükleri Dr. M.P. ve özel hastane hakkında avukatları Ahmet Akyüz aracılığıyla 3 bin lirası maddi, 40 bin lirası manevi toplam 43 bin liralık tazminat istemiyle dava açtı. Koç çiftinin avukatı Akyüz, dava dilekçesinde şöyle dedi:

        "Doğum öncesinde yapılan kontrollerde bacakta kırık olmadığı sabittir. Doğum sırasında ameliyathanede doğum fotoğrafçısı doğum anını kayda almıştır. Bu kayıtlar incelendiğinde doğumu gerçekleştiren doktorun bebeği sert bir şekilde çektiği, bebeğin öncelikle kalça kısmından çıkarıldığı ve bebeğin fotoğraflardan anlaşıldığı üzere iki büklüm bir şekilde rahimden çıkarıldığı görülecektir. Bebeğin doktorun elinde olduğu fotoğraflarda bebeğin sol ayağını hareket ettirmesine rağmen sağ ayağını hareket ettiremediği, sağ bacağında rulo tarzında kıvrılma olduğu ve sağ bacağında yoğun bir morluk olduğu da görülmektedir. Bu nedenle bebeğin bacağının doğum sırasında doğum yaptıran doktor tarafından kırıldığı sabittir."

        Dava dilekçesinde, bebeğin diğer hastanelerde yapılan kontrollerinde sağ bacağında güç kaybı ve diğer bacağa göre uzunluk farkı olduğu belirtildi, "Ancak bebeğin kalıcı sakatlığı için rapor veremeyeceklerini söylemişlerdir. Davalı doktorun doğum sırasında bebeğe sert bir müdahalede bulunarak bacağın doğum esnasında kırılmasına sebebiyet verdiği ortadadır. Bebeğin bu kırık nedeni ile bacakları arasında uzunluk farkı oluştu, halk diline göre 'topal' kaldı. Bu husus davacıların bir ömür boyunca maddi ve manevi olarak taşıyacakları bir yük olarak omuzlarına yüklenmiştir" denildi.

        Mahkemeye delil olarak, bebeğe iki hastaneden verilen raporlar ile doğum sırasında çekilen fotoğrafları sunularak, fazlaya ilişkin dava ve talep hakları saklı tutularak ilerde alınacak bilirkişi raporu ile maddi tazminata ilişkin dava ve talep hakları arttırılmak kaydıyla şimdilik, fazlaya ilişkin haklar saklı kalmak kaydıyla anne Sıdıka Koç için 1000 lira maddi ve 10 bin lira manevi olmak üzere 11 bin lira, baba Emrah Koç için 1000 lira maddi ve 10 bin lira manevi olmak üzere 11 bin lira, bebek Kerem Hazım Koç için 1000 lira maddi 20 bin lira manevi olmak üzere 21 bin lira ve toplamda 43 bin lira tazminat istendi. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ