Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Nöroloji Pursaklar Belediyesi, baş ağrısı ve migren konusunda seminer düzenledi!

        Pursaklar Belediyesi, Ayyıldız ve Hüma Sultan Hanım Evi üyelerine migren ve baş ağrısı hakkında önemli bilgiler verildi.

        Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Özlem Coşkun, Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay ve Prof. Dr. Atilla İlhan'ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde kadınlara migren, migreni tetikleyen durumlar ve baş ağrısı konusunda önemli bilgiler verildi.

        MUTLAKA DOKTORA BAŞVURUN!

        Baş ağrısının derecesine, boyutuna ve sıklığına göre ciddiyetini anlatan doktorlar, bu tür durumlarda mutlaka doktora başvurulması gerektiğini söyledi. Ağrı kesicilerin yararları ve zararları hakkında da kadınları bilgilendiren doktorlar, "Bilinçsiz ağrı kesici kullanılması daha büyük tehlikelere yol açabilir" diyerek bu alanda yapılan yanlışlara dikkat çekti.

        Ağrılar için anlık değil, kalıcı çözüm yollarının aranması gerektiğini ifade eden doktorlar, ilaç kullanmadan ağrıların nasıl tedavi edilebildiğini bazı egzersiz hareketler eşliğinde uygulamalı olarak gösterdi. Toplumda çokça yaygın olan migren konusunda da önemli bilgiler veren Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, özel durumlar ve stres yönetimi hakkında önemli bilgiler verdi. Seminerlere yoğun ilgi gösteren kadınlar, merak ettikleri soruları doktorlara yönelterek kafalarındaki soru işaretlerine çözüm imkanı da buldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ