Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yüzü parçalanan Erdoğan Akyüz yeni bir yüze kavuştu!

        Van'da, temizlediği av tüfeğinin ateş alması sonucu yüzü parçalanan Erdoğan Akyüz, Edirne'de yapılan operasyonların ardından yeni bir yüze kavuştu.

        Van'da yaşayan Akyüz, yaklaşık bir yıl önce evlerinde temizlediği tüfeğin ateş alması sonucu yüzünden ağır yaralandı.

        Baygın halde Van Devlet Hastanesinden, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen Akyüz, burada yapılan müdahalenin ardından hayata döndü. Yaklaşık 4 aylık tedavisin ardından uyanan Akyüz, aynaya baktığında yüzünün yarısının olmadığını görünce büyük bir şok yaşadı.

        Doktorlar ve ailesinin desteğiyle moral bulan Akyüz'ün parçalanan yüzü, bacak ve kaldan alınan dokular ve yapılan estetik ameliyatlarla düzeltildi.

        ''AYNAYA BAKTIM VE YÜZÜMÜ GÖRÜNCE YAŞAMA UMUDUMU KAYBETTİM''

        Akyüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın ardından hiçbir şey hatırlamadığını, yaklaşık 4 ay sonra gözünü hastanede açtığını söyledi.

        Kendisine ne olduğunu sorduğu annesinin, "Silah patladı, yüzüne geldi oğlum." dediğini belirten Akyüz, "Aynaya bakmak istedim. Yüzüm o kadar kötü durumdaydı ki, ben görmeyeyim diye aynaları gazete kağıdıyla sarmışlardı. Aynaya baktım ve yüzümü görünce yaşama umudumu kaybettim. Çok kötü haldeydi yüzüm. Yemek yiyemiyor, su içemiyor ve yürüyemiyordum.'' ifadelerini kullandı.

        Çok kötü günler geçirdiğini, yüzünün yarısını kaybettiğini görünce psikolojisinin bozulduğunu dile getiren Akyüz, geçirdiği başarılı operasyonların ardından artık kendi kendine bakabildiğini dile getirdi.

        Geçirdiği sekiz ameliyatın ardından yüzünün düzeldiğini aktaran Akyüz, ''Beni tekrar hayata bağlayan başta Serkan hocam olmak üzere tüm doktorlardan Allah razı olsun. Yüzümü düzelttiler. Artık yürüyebiliyorum, yemek yiyip, su içebiliyorum. Sağlığıma tekrar kavuştum. Yüzüm de güzel oldu'' diye konuştu.

        GÖZÜNÜN ALTINDAKİ YAPILARIN TAMAMI KAYBOLMUŞTU

        Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Balta ise Akyüz'ün hastanelerine geldiğinde yüzünde ciddi yaralanma olduğunu anlattı.

        İlk 4 ay hastayı yaşatabilmek için büyük mücadele verildiğini anlatan Balta, şunları kaydetti:

        "Geldiği zaman yüzünde çok ciddi yaralanma vardı. Sağ çene kemiği, sağ yanağı, yani gözünün altındaki yapıların tamamı kaybolmuştu. Biz onları vücudundan parçalarla tamamlamaya çalıştık. Bacaklarından doku nakli yaptık. Kemik ve deri kısımları kullanarak çene kemiği oluşturmaya çalıştık. Kalçadaki dokulardan destek aldık. Kendi yağlarını kullanarak yüze dolgu yaptık. Kendi dokusunu kullanarak yüzünü yapmaya başladık. Ağız iç astarı ve dış kısmını oluşturduk. Artık kendi ihtiyacını görebiliyor, yemek yiyebiliyor. Fakat bir kaç işlemi daha var. Dokular yumuşadıkça yüzüne eksik olan parçaları koymaya devam edeceğiz.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ