Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ağız ve Diş Sağlığı Diş sağlığı için ne tüketmeliyiz?
        1

        SÜT

        Süt sadece kemiklere yararlı değildir. Dişler de süt içince daha güçlenir. Kalsiyum dişleri dişeti hastalıklarından korunmaya da destek olur. Çene kemiğini güçlü ve sağlıklı tutar.

        2

        BALIK

        Somon, uskumru ve sardalye gibi yağlı balıklar iyi bir D vitamini ve fosfor kaynağıdır. D vitamini ağız sağlığı, dişler ve kemikler için çok önemlidir. Vücudun kalsiyum emilimine, dişleri ve dişetlerini hastalıklardan korumaya yardımcı olur.

        3

        YEŞİL ÇAY

        İçindeki kateşin maddesi sayesinde ağızdaki bazı bakterileri öldürerek hem çürük riskini hem de ağız kokusunu azaltır.

        4

        PORTAKAL

        Turunçgiller kan damarlarını dokuları güçlendirerek, dişetlerinin sağlıklı olmasına, iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Bunun nedeni turunçgillerin içinde yüksek oranda bulunan C vitaminidir.

        5

        SU

        Su, yemek kalıntılarını temizlemeye ve tükürük seviyesini yüksek tutmaya yarar. Tükürük ise dişteki bozulmalara karşı en iyi koruyucudur. Diş minesi asitlerine karşı savaşan protein ve mineralleri içerir. Asitli içeceklerin etkisini azaltır.

        6

        ÇİLEK

        C vitamini deposu olan çilek dişlere ve dişetlerine iyi gelir. İçinde bulunan çeşitli asitler diş diplerinde biriken taşları eritir. Diş taşlarının oluşumunu engeller.