Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Zihinsel engelli çocuklara atlı terapi hizmeti verilmeye başlandı

        Zonguldak'ta, Ereğli Kaymakamlığınca yürütülen "At'ım Kanadım Projesi" kapsamında, bedensel ve zihinsel engelli 10 öğrenciye atlı terapi imkanı sağlanıyor.

        Ereğli Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan projeyle, ilçedeki rehabilitasyon merkezlerinde tespit edilen 10 bedensel ve zihinsel engelli öğrenciye, bedensel ve ruhsal katkıyla öz güven sağlanması hedefleniyor.

        Aydınlar köyündeki özel bir park işletmesinde yapılan açılış töreninde konuşan Kaymakam Nazım Madenoğlu, rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören ve maddi durumu iyi olmayan 10 engelli çocuğun bu projeden yararlandırılacağını söyledi.

        Ailede bir engelli bireyin bulunmasının hayatın bir gerçeği olduğunu belirten Madenoğlu, "Hepimizin akrabası veya tanıdığı bazı ailelerde engelli yavrularımızın olduğunu, bu yavrularımızın gerçekten son derece zor şartlarda yaşamaya devam ettiğini biliyoruz. Bu zorluğu sadece bu engelli kardeşlerimiz, engelli çocuklarımız çekmemekte, aynı zamanda bu çocuklarımızın mensubu olduğu aileler, dostları, komşuları da bu zorluklara göğüs germektedir." dedi.

        Engelli çocukların topluma kazandırılması noktasında çeşitli projeler ve aktiviteler hayata sokulduğuna değinen Nazım Madenoğlu, bunlardan birinin de at ile terapi olduğunu anımsattı.

        Kaymakam Madenoğlu, "Engelli çocuklarımızı bu yolla topluma kazandırmak, toplumun içerisine çıkarmak hedefindeyiz. Devletimizin amacı, engelli çocuklarımızın mensubu olduğu aileler gibi bu çocuklarımızın sorunları masaya yatırmak, çözmek ve ortadan kaldırmaktır." ifadesini kullandı.

        Ereğli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Necdet Kocaman da engelli çocuklara yönelik at terapisi sayesinde kas gelişimleri, dengeleri, duruşları, hareket gelişimleri, çevreye ait duyuların gelişmesi, ayırt edebilme yeteneği kazandırılması, dış dünyayla sağlıklı iletişim kurabilme imkanı yakalayacaklarını bildirdi.

        Kocaman, haftada bir günü 2 saat olmak üzere bir yıl boyunca toplam 98 saat at terapisinden 10 öğrencinin faydalandırılacağını belirtti.Proje doğrultusunda öğrenciler, aileleri ve görevliler tarafından atlara bindirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ