Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bursalı beşizler taburcu oldu
        1

        Ağrı'da oto elektrikçi Fatih Yılmaz, Hatice Yılmaz ile 8 yıl önce evlendikten sonra, 5 yıl boyunca çocukları olmadı. Daha sonra tedavi ile 3 yıl önce 'Ecrin' adını verdikleri kızları dünyaya gelen çift, Ecrin'e kardeş istedi. Hatice ve Fatih Yılmaz çifti müjdeli haberi kısa süre sonra aldı. Ancak doktorların Ağrı'da yaptığı kontrollerde Hatice Yılmaz'ın beşizlere hamile olduğu anlaşıldı. Doktorlar beşiz bebeklerin doğumunun riskli olabileceğini belirterek Yılmaz çiftine, daha donanımlı bir hastanede doğumu yapmalarını önerdi. Yılmaz çifti bunun üzerine 3 ay önce Bursa'daki akrabalarının yanına gelerek yerleşti.

        2

        5'İ DE KIZ

        Hatice Yılmaz, daha önce doktorların 3'ü kız 2'si erkek dediği bebeklerini 12 Şubat'ta erken doğum ile 5 kız olarak dünyaya getirdi. Doruk Özel Yıldırım Hastanesi'nde yaklaşık 1 saat süren doğum sonrası beşizler hayata gözlerini açtı. Bebekler kuvözde bakım altına alındı. Bebeklerden birini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın merhum annesi Tenzile adı verilirken, diğer kızlara da Hira Nur, Havva, Rabia ve Berfin adları konuldu. 3 aydır doktor kontrolünde hastanede tutulan beşizler, taburcu oldu.

        3

        800 ila bin 90 gram arasında doğan bebekler 83 gün sonra 2.7 ile 3.6 kilo arasında ağırlığa ulaştı. Yoğun bakım hemşirelerinin kucaklarında kameraların önüne gelen beşizler, bütün ilgiyi üzerlerine çekti.

        4

        BABA KADROLU İŞ İSTİYOR

        Baba Fatih Yılmaz, bundan sonra asıl zorluğun anne- babaya düştüğünü belirterek duygularını şöyle dile getirdi:

        "5 tane çocuk, bir tane de vardı 6 çocuk oldu. Hayırlısı bakalım, memleketten de ceketimi aldım çıktım, Bursa'ya yerleştim artık. Başbakanımızın eşi sayın Sare Davutoğlu ve Aile Sosyal Politikalar Bakanımız sayın Sema Ramazanoğlu gelip bizi ziyaret ettiler. Teşekkür ediyorum. Bize iş ve ev konusunda yardımcı olacaklarını söylediler. İnşallah bana da kadrolu iş verirler, Bursa'da çocuklarıma güzel bir gelecek sağlarım. Her şey için çok teşekkür ederim."

        5

        "ÇOK MUTLUYUM"

        Çocuklarını sevmenin mutluluğunu yaşayan anne Hatice Yılmaz ise, "Öncelikle çok mutluyum başta Başhekimimiz olmak üzere tüm doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen tüm ekipten Allah razı olsun bundan sonra çok zor bir süreç bekliyor Allahın yardımıyla inşallah atlatacağız hepsine bakamayacağım ama inşallah bakıcı da olacak devletimizden bakıcı bekliyorum" şeklinde konuştu.

        Yapılan müdahale sonucu sağlıklı dünyaya gelen çocukların kuvözlerdeki sürelerini saniye saniye takip eden Dr. Nuray Boyar, "Bebeklerimiz gayet sağlıklı sadece bir bebeğimiz Rabia'da gözüne küçük bir operasyon yaptırdık.Hiç bir bebeğimizde beyin kanaması,akciğer,bağırsak problemi olmadı.Hepsi şu anda sağlıklılar hepsinin kilo alımı çok güzel oldu" şeklinde konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ