Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Balın faydaları nelerdir?
        1

        Vitamin ve mineral kaynağıdır: Bal, bağışıklık sistemi de olmak üzere vücuda birçok faydası olan C vitamini, kalsiyum ve demir kaynağıdır. Kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirir, demir sayesinde dolaşım sistemine yardımcı olur. Peki, balın diğer faydaları nelerdir?

        2

        Kırmızı kan hücrelerini artırır;

        Ballı su içmek kanınıza oksijen katacağından kırmızı kan hücre sayısını artırır. Bu da vücudunuzun üreticiliğini destekler ve bakterilere karşı koruma sağlar.

        3

        Alerjik semptomları azaltır;

        Aşıların koruma yöntemiyle aynı şekilde alerjilerden korur. Vücuda verilen düşük miktarda alerjenle, vücutta bağışıklık oluşturulması mümkündür. Bal sayesinde küçük çaplı alerjik reaksiyonlardan korunmak mümkündür.

        4

        Prebiyotiktir;

        Bal, prebiyotik olarak da kullanılabilir. Ama bu yoğurtta bulunan probiyotiklerle karıştırılmamalıdır. Prebiyotikler vücuttaki yararlı bakteri sayısının artmasına yardımcı olur.

        5

        Öksürük ilacı olarak kullanılabilir;

        Özellikle çocuklarda tıkanıklığı çözdüğü görülmüştür. Boğazı yumuşatmaya yarayan etkisiyle özellikle uyumadan önce yediğinizde gece öksürüklerinden korur.Cildi iyileştirir;


        6

        Cildi iyileştirir;

        Deride oluşan dermatit ve kepek gibi sorunları iyileştirir. Balı tedavi amaçlı kullanmanın kaşıntıyı yatıştırdığı ve aynı zamanda saç kaybını önlediği kanıtlanmıştır.

        7

        Birçok medikal kullanımı vardır;

        Antibakteriyal özelliği kanıtlanan bal, aynı zamanda bir dezenfektan olarak da kullanılır. Yapılan klinik testlerde saf balın, ülser ve bazı yaraları iyileştirmede yüzde 99'luk başarı oranı saptanmıştır.

        8

        Kanseri uzaklaştırır;

        Bal bünyesinde bazı kanser risklerini azaltacak flavonoidler barındırır. Her kanser türü üzerinde klinik olarak kanıtlanmamış olmasına rağmen özellikle sigara içenlerde ve kadınlarda etkili olduğu gözlenmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ