Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi 5 adımda burun estetiği

        Günümüzde burun estetiği operasyonları giderek artıyor. Her yaştan insanınbaşvurduğu burun estetiğiyle ilgili ise kafalar bir hayli karışık. Asistanlık yıllarındanitibaren 20 binden fazla operasyon gerçekleştiren Op. Dr. Alpaslan Yıldırım, burunestetiği operasyonlarında hastaları neler beklediğini ve operasyon öncesi-sonrasıyaşananlara dair önemli bilgiler verdi.

        Yıldırım, “Burun estetiği, burnun dışgörüntüsündeki şekil bozukluklarının yüzle uyumunu bozmadan, doğal sınırlariçerisinde, nefes yolu düzenlemesinin de birlikte yapılarak giderilmesidir. İdeal burunkusurları düzeltilmiş, yüzle uyumlu, doğal görünen ancak estetik bir formda olmalıdır”

        “Estetik burun kişiye özel olmalı”

        Estetik burun ameliyatının kişiye özel planlanması gerektiğini önemle vurgulayan Op.Dr. Alpaslan Yıldırım, “18 yaşını tamamlamış her sağlıklı erişkine burun estetiğiameliyatı yapılabilir” diye konuştu. Yıldırım, burun estetiği ameliyatında en önemliadımın burnun değerlendirilmesi ve ameliyatta yapılacak düzeltmelerin hastaylabirlikte planlanması olduğunu belirtti.

        Op. Dr. Yıldırım, burun estetiği operasyonu yaptırmak isteyen ancak kafasında soruişaretleri olan hastalar için operasyon öncesi ve sonrası yaşananları beş aşamada özetliyor.

        1- Hastayla ameliyat öncesi en az iki görüşme yapılarak ameliyat planlaması veyaşanacak süreç aktarılır.

        2- Ameliyat günü, öncesinde yapılan bu görüşme pekiştirilerek hasta operasyonahazırlanır.

        3- Operasyon için yatırılan hastaya rutin tetkik, tahlil ve anestezi muayenesi

        4- Süresi ortalama bir ila üç saat arasında değişkenlik burun estetiği operasyonugerçekleştirilir.

        5- Operasyonun ardından hasta bir gün yatış süresinin ardından taburcu edilir.

        “Burun yüzde 50 iyileşmeyi ilk bir ay içinde tamamlar”

        Op. Dr. Yıldırım, “Operasyon sonrası yedinci gün, hastadan atel ve silikon tamponlaralınır. Hastanın burnu üç-dört gün bandajlı gezer. 10’uncu güne geldiğinde hastanınburnu artık açıktır. Burun yüzde 50 iyileşmeyi ilk bir ay içinde tamamlar. Geri kalanyüzde 50 iyileşme ise 6-12 ay arası dönemde gerçekleşir. Hasta birinci ay, üçüncüay, altıncı ay, bir yıl ve iki yıl kontrollerine devam eder” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ