Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Boynu ters doğdu ama kitlelere ilham oldu, şimdi hayatını yazacak!
        1

        HABERTURK.COM / SAĞLIK SERVİSİ

        Brezilya'nın Monte Santo şehrinde yaşayan ve 40'ıncı yaşına girmesine az kalan Claudio Vieira de Oliveira doğduğunda, doktorlar ailesine onun için hiçbir umut olmadığını ve çocuklarını ölüme terk etmeleri gerektiğini söylemişti.

        2

        Çok nadir görülen bir eklem bozukluğu (Artrogripozis) nedeniyle boynu ters doğan Oliveira, doktorların bu sözlerini boşa çıkardı. Muhasebeci ve kitlelere ilham veren bir konuşmacı oldu.

        3

        Oliveira doğduğunda, doktorlar annesine oğlunun hayatta kalmasının imkansız olduğunu söylemişti. Ancak Oliveira "Çocukluğumdan beri hep bir şeylerle meşgul oldum ve başka insanlara bağlı olmayı sevmedim.

        4

        Bugün kendi başıma televizyonu açabiliyorum, cep telefonum çaldığında yanıt verebiliyorum, radyoyu açabiliyorum, internet ve bilgisayar kullanabiliyorum" demişti.

        5

        Oliveira'nın annesi Maria Jose ise "Doğduğunda insanlar 'Bebeğin ölecek' diyordu çünkü nefes almakta bile zorlanıyordu. 'Boşuna bebeğini doyurma, nasıl olsa yaşamayacak' diyenler bile vardı" sözleriyle yaşadıklarını aktarmıştı.

        6

        Oliveira, yapılan ufak tefek değişikliklerle bugün hayatını kendi başına sürdürüp neredeyse her işini yapabiliyor. Ağzıyla kalem kullanıp yazı yazıyor, dudaklarıyla bilgisayarın faresini yönetebiliyor.

        7

        Şimdi Oliveria, hayatını yazdığı ilk kitabını yayımladı. 'El mundo esta a contramano' (dünya yanlış bir yol etrafında) isimli kitabının lansmanı Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde Sanat Müzesi'nde yapıldı.

        8

        Annesi Maria Jose, Oliveira'nın her zaman herkesin yaptığı normal şeyler yapmasını istediğini, kendinden çok emin olduğunu ve sokakta yürümekten çekinmediğini, oğlunun şarkılar söylediğini ve dans ettiğini yani hayata küsmediğini söyledi.

        9

        Sekiz yaşından sonra dizlerinin üzerinde yürümeye başlayan genç adam, yatak, fişler ve ışıklar konusunda her şeyini kendisi hallediyordu.

        10

        Oliveira, "Hayatım boyunca dünyaya vücudumu adapte etmeye çalıştım. Şu anda kendimi farklı olarak görmüyorum. Normal bir insanım. Ters bir şey göremiyorum. Artık korkmuyorum ve profesyonelim, uluslararası bir konuşmacı olarak dünyanın her yerinden davetler alıyorum diyebilirim" dedi.

        11
        12