Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Umut'a yardım eli uzandı

        Bursa'da 7 aylıkken geçirdiği havale sonucu zihinsel, daha sonra bedensel engelli olan 15 yaşındaki Umut Şahin'in omuriliğinde görülen kaymanın düzelmesi için yapılacak ameliyatı Osmangazi Belediyesi üstlendi. Umut'u evinde ziyaret eden Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ameliyat ve ardından yapılacak yardım konusunda destek sözü verdi.

        Bursa'da Umut Şahin'in, 7 aylıkken geçirdiği havale sonrasında zihinsel ve bedensel gelişiminde hasar oluştu. Umut'un vücudunda 8 ay önce omurilik kayması görülünce hareket edemez, yemek bile yiyemez hale geldi. Anne Güler Şahin, oğlunun iyileşebilmesi için her türlü çabayı gösterdiğini ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle bunu başaramadığını belirterek, "Eşim çocuğumuzun rahatsızlığından sonra evi terk etti. Ben de hayatımı çocuğuma adadım. Bakmakta çok zorlanıyorum, kaldıramıyorum ama o benim evladım. Yaşamasını istiyorum. İlk başlarda ayaklarında problem vardı. Ardından zihinsel olarak gelişiminde hasar meydana geldi. 8 ay önce de omuriliğinde kayma oluştu. Oturamıyor, tamamen yatamıyor ve yürüyemiyor. Geceleri acısından sürekli ağlıyor. Ben de ağrı kesici vermek zorunda kalıyorum, ancak ağrı kesicinin etkisi sadece yarım saat sürüyor. Ağrıları yeniden başlıyor. 8 aydan beri oğlumu gelişim okuluna her gün ben götürüyorum. Ancak arabada oturamıyor, ben de kaldıramıyorum" dedi.

        SGK'nın sadece tedavinin bir bölümünü karşıladığını söyleyerek yardım isteyen Şahin'in çığlığını Osmangazi Belediyesi duydu. DHA'nın haberinin yayınlanmasının ardından Osmangazi Belediye Başkanı Ak Parti'li Mustafa Dündar, '"Belediyem Benimle' ekibi yönetici Aykut Bulut ile birlikte Umut ve annesini evlerinde ziyaret etti. Başkan Dündar, ameliyat ve ardından yapılacak yardımlar konusunda destek sözü verdi.

        Aykut Bulut da, Umut'un bugün Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden tepeden tırnağa tekrar kontrolden geçirileceğini ve tedavisi için nasıl bir yol izleneceğinin belirleneceğini söyledi. Bulut, "Doktorların kararına göre tedavisi yapılacak. Ameliyatın nerede yapılacağına da karar verilecek. Ayrıca Umut gibi omurilik rahatsızlığı bulunanlar için özel akülü sandalyelerden vereceğiz. Ailenin bazı temel gıda ihtiyaçları da karşılanacak" dedi.

        Başkan Dündar'ın Umut'a yardım elini uzatmasına teşekkür eden anne Güler Şahin, "Başkan büyük duyarlılık göstererek evimizi ziyaret etti. Umarım yapılacak tedavi sonrası Umut tekrar sağlığına kavuşur" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ