Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yağlı yemek zayıflatıyor mu?

        GAZETE HABERTÜRK

        Tam yağlı süt ürünlerinin diyabet ve obezite riskini artırmadığına ilişkin çeşitli araştırmalar yapılmıştı. Benzer bir çalışma İngiliz sağlık dernekleri National Obesity Forum ve Public Health Collaboration tarafından da yapılarak raporlaştırıldı.

        Yağsız ve kolesterolü düşürme amaçlı diyetlerin, sağlık açısından yıkıcı sonuçlarının olduğuna dikkat çeken İngiliz dernekleri, piyasadaki mevcut diyetlerin toplumda obezite krizine yol açtığını belirterek az yağlı beslenme vaat eden diyetlerin yeniden gözden geçirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

        “Tam yağlı gıdalar obezite riskini düşürür” iddiasını taşıyan raporda, halk arasında “Kilo yapıyor” diyerek etiketlenen tam yağlı et, balık ve süt ürünlerinin tüketiminin yeniden teşvik edilmesi gerektiği vurgulandı.Sağlık derneklerinin yeni raporunda, özellikle Tip 2 diyabet hastası olan kişilerin, üzerinde “light”, “az yağlı”, “düşük kolesterol” veya “düşük kolesterol içerdiği kanıtlanmış” gibi etiketler bulunan işlenmiş gıdalardan kaçınmaları ve yağ açısından zengin gıdalarla beslenmeleri önerisine yer verildi.

        Bilim dünyasında büyük bir tartışma yaratması beklenen bu iddiayı öne sürenler ayrıca süt, yoğurt ve peynir gibi tam yağlı gıdaların kalp hastalıklarına yol açmadığını, aksine kalbi koruduğunu bildirdi.

        Kardiyoloji danışmanı ve Public Health Collaboration Derneği’nin kurucu üyelerinden Doktor Aseem Malhotra, “Az yağlı diyetlerin teşvik edilmesi, belki de modern tıbbın en büyük hatası.

        Zayıflamak için yağlı gıdalar tüketin. Yağdan korkmayın, o sizin arkadaşınız” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ