Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bir yaşındaki bebekte 25 yaşındaki bir kişinin testosteron hormonu var!

        HABERTURK.COM / SAĞLIK SERVİSİ

        Akash olarak bilinen bir yaşındaki bebeğe 'erken ergenlik' adı verilen ve nadir görülen bir durumun teşhisi konuldu.

        Daily Mail'in haberine göre; Adeta 25 yaşındaki bir kişinin testosteron hormonlarına sahip olan bebeğin genital organı bir yetişkinin organı kadar ve yüzü ile vücudundaki kıl da hayli çok...

        Doktorlar, nadir görülen bir hormonal durumu olan Akash bebeğin adeta ergenlikteymişçesine acı çektiğini söyledi.

        "SADECE BÜYÜK BİR BEBEK OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK"

        Akash bebekte bir anormallik olduğunu altı ay önce fark eden aile, bebeğin cinsel organının vücudunun geri kalanına göre ve diğer çocuklara kıyaslandığında anormal bir büyüklükte olduğunu fark etmişler.

        Akash bebeğin adı açıklanmayan annesi; Hindistan Times'a yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Biz onun sadece büyük bir bebek olduğunu düşündük ve o yüzden de doktora götürmedik. Ama bir yaşına geldiği zaman bir şeylerin yanlış olduğu belliydi. Kayınvalidem de ailede birkaç çocuk yetiştirmiş biri olarak bu bebekte bir anormallik olduğunu söyledi. İşte o zaman doktora götürdük."

        BAŞKA TEHLİKELER DE VAR!

        Doktorlar, bebeği bekleyen başka bir tehlike daha olduğunu belirterek, erken ergenliğe girmiş bu bebeğin büyümesinin olması gerekenden daha önce durabileceğini ve boyunun kısa kalabileceğini ifade etti. Bebeğe şu an için semptomlarını hafifletmek için ilaç tedavisi verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ