Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kızılay'da kan stokları azaldı

        Aykut YILMAZ/ANKARA

        Türkiye'nin ihtiyacı olan kanın tamamını karşılamak için binlerce personeliyle hizmet veren Türk Kızılayı’nın kan stoklarında düşüş yaşandı.

        Ramazan aylarında kan bağışında yaşanan düşüşlerle birlikte stoklarda her yıl azalma meydana geldiğini belirten Kızılay, bu yılki 80 bin ünite kan stoklamasına rağmen, Ramazan ayında kan bağışında yaşanan düşüş nedeniyle bayrama 20 bin ünite kan stokuyla girildiğini açıkladı.

        Konuyla ilgili Habertürk’e konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, “Kan bağışı ramazan aylarında bizim hep alarm verdiğimiz bir husus” dedi.

        Ramazan ayında çalışma saatlerini iftar ve sahura göre sabitlediklerini ve çalışmalar yaptıklarını kaydeden Kınık, şöyle konuştu:

        “Ramazana stoklarımızı artırarak girmiştik fakat buna rağmen alarm durumumuz devam ediyor. Özellikle bağışçılarımızın, Kızılay’ın durumunu en iyi anlayacak o insanların kan vermeleri noktasında özveri bekliyoruz. Kan ihtiyacının devam etmesi nedeniyle ramazan öncesinde artan bağışın bayram sonrasında artmasını ümit ediyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ