Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Türkiye'ye 746 bin turist sağlık için geldi

        Öznur KARSLI/GAZETE HABERTÜRK

        Maliyet düşüklüğü, turistik gezi, konaklama ve ula- şım masraflarının çok daha cazip fiyatlara sunulması nedeniyle son yıllarda Türkiye’de patlama yaşayan sağlık turizmi; saç ekimi, estetik operasyonlar, organ nakli gibi tedavilerin yanı sıra diş sağlığı alanında da büyük bir gelişme göstermeye başladı. 2015’te 746 bin turistin sağlık turizmi kapsamında ziyaret ettiği Türkiye, yabancı hastada ABD, Almanya, Tayland, Hindistan’dan sonra 5’inci sırada.

        GÖZ, DİŞ VE SAÇ İÇİN GELİYORLAR

        Yabancılara verilen sağlık hizmetleri içerisinde plastikestetik cerrahi ameliyatları, göz kusuru düzeltme ameliyatları, açık kalp cerrahisi, her türlü kanser ve diş tedavileri hatta organ nakli ameliyatları bile yer alıyor. Dünyayla karşılaştırıldığında Türkiye’de tedavilerin yanı fiyatına mal olması yabancı hastaları Türkiye’ye çeken en önemli unsur. Tedavi masraflarının yanı sıra paket programlara ulaşım, konaklama ve turistik gezilerin de dahil edilmesi Türkiye’de son yıllarda sağlık turizmine büyük ivme kattı. Antalya ve İstanbul en fazla yabancı hasta çeken şehirlerden.

        ‘2 AYDA 650 ÇİNLİ TEDAVİ OLDU’

        Diş tedavileri için Türkiye’yi seçenlerin çoğu 10 saatlik uçuş süresine rağ- men Çin’den geliyor. Hospitandent Diş Hastanesi Diş Hekimi Ahmet Selvi, Çin’den 2016’da 5 bin 742 hastanın implant tedavisi için Türkiye’ye geldiğini, yoğun talep üzerine de Çin’de irtibat ofisi açtıklarını söyledi. Selvi, şu bilgileri verdi:

        “2 aylık süreç içinde 650 Çinli tedavi oldu. En çok implant ve gülüş estetiğini tercih ediyorlar. Çin-Türkiye uçuş- ları 9-10 saat. Ama bu uygun fiyatlara diş tedavisi için gelmelerine engel değil. İstanbul’a gelen bir turist, konaklama uçak ve diş tedavi gibi masrafların toplamının, herhangi bir Avrupa ülkesindeki sadece diş tedavi masrafından daha az olduğunu görüyor.”

        Almanya, İngiltere, Çin ve ABD’de 5 bin Euro’yu bulan implant ve protez, Türkiye’de 500 Euro. Yine İspanya’da 39-43 bin dolara mal olan by-pass ameliyatının Türkiye’de maliyeti 8-21 bin doları buluyor. Avrupa’da 10 bin Euro, ABD’de 30 bin dolar olan saç ekimi, Türkiye’de 5 bin TL’ye yapılıyor. Bu rakamlar Türkiye’yi cazip hale getiriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ