Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık "S" şeklinde olan omurgası ameliyatla düzeltildi

        Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki genç kızın 'S' şeklinde olan omurgası Devlet Hastanesi'nde gerçekleşen ameliyat ile düzleştirilerek tedavisi yapıldı.

        Ereğli ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Gaye Güntay, vücudundaki eğrilik ve sırt ağrıları sonrasında 2015 yılında Devlet Hastanesi'ne gelerek Beyin Cerrahı Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Kaya tarafından muayene ve tetkikleri yaptırdı. Genç kıza, skolyoz hastalığı teşhisi konuldu. Hastanede çekilen filmlerinde sırt omurgasının omuzdan kuyruk sokumuna kadar 'S' şeklinde olduğu tespit edilen Gaye Güntay'ın ameliyat olmasına karar verildi. 15 Mayıs 2016 tarihinde Opr. Dr. Mustafa Kaya tarafından başarılı bir ameliyat ile omurgası düzleştirilen Gaye Güntay, bir hafta süren tedavisinin ardından taburcu edilerek sağlığına kavuştu.

        Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Muharrem Erdem, ameliyatı gerçekleştiren Beyin Cerrahı Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Kaya ve ekibine teşekkür ederken, Ereğli ve bölgesindeki hastaların artık bu tür ameliyatlar için büyük şehirlere gitmesine gerek kalmadığını söyledi. Erdem, omurganın düzeltilmesi sırasında 26 adet vida, 2 rot ve 2 ara bağlantı plağı konularak yapıldığını anlattı.

        AMELİYAT 5.5 SAAT SÜRDÜ

        17 yaşındaki genç kızın ameliyatını yaparak yeniden sağlığına kavuşmasını sağlayan Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Kaya, 5.5 saat süren ameliyat ile boyundan kuyruk sokumuna kadar olan şekil bozukluğunu giderdiklerini ifade etti. Opr. Dr. Kaya "Hastamızın bütün şekil bozukluğunu normal insanlardaki şekline dönüştürdük. Herhangi bir nörolojik defisit gelişmeden hastamızı bir hafta sonra sosyal hayatını idame edecek şekilde taburcu ettik. Hastamız bize geldiğinde cerrahi sınırlardaydı. Öğrenci olduğu için ameliyatı için okulların tatil olmasını bekledik" dedi.

        EĞRİLİK DÜZELDİ AĞRILAR BİTTİ

        Omurgasındaki eğriliği ilk olarak ablasının fark etmesi üzerine hastaneye geldiklerini ve ameliyat olmaya karar verdiğini anlatan Gaye Güntay, kendisini sağlığına kavuşturan doktoru Mustafa Kaya ile tüm hastane çalışanlarına teşekkür etti. Ameliyat olmadan önce vücudunda eğrilik olduğunu ve oturduğunda ağrılar hissettiğini dile getiren genç kız, ameliyattan sonra hem vücudunun düzeldiğini hem de ağrılarının tamamen gittiğini söyledi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ