Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 93 yaşındaki riskli hastanın kalp damarları aynı seansta açıldı!

        Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ufuk Eryılmaz, 93 yaşında büyük risk taşıyan hastaya başarılı bir anjiyo işlemi gerçekleştirdi.

        93 yaşındaki hastaya anjiyo yapmanın büyük risk taşıdığını ancak hastanın anjiyoya razı olduğunu belirten Eryılmaz, "Hastanın anjiyosunda sol ana koronerden soldaki iki büyük kalp damarına yayılan ciddi damar daralması olduğunu gördük. Bunun üzerine cerrahi operasyon açısından kalp damar bölümüne konsulte ettik. Hastanın ameliyat açısından yüksek riskli olabileceği kanısıyla hastaya perkütan girişimsel yöntemle stent yerleştirilmesi fikri ağırlık kazandı. Riski hastaya ve hasta yakınlarına anlattık ve neticede işlemi başarı ile gerçekleştirdik" diye konuştu.

        Dr. Eryılmaz, riskli bir işlem olmasına rağmen başarı ile sonuçlanan koroner girişim sonrasında hastanın durumunun gayet iyi olduğunu belirterek hastanın yaşı ve aynı seansta iki kalp damarının açılması sebebiyle durumunun önem taşıdığını söyledi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ