Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Vücudu rahatlat!

        Ekin TÜRKANTOS / GAZETE HABERTÜRK

        Stresten gerilen vücudumuzu biraz şımartmak için yapabileceğimiz şey spor ve sonrasında vücudumuza uygun bir masaj. Birbirinden farklı masaj teknikleri bulunan Cornelia Hotels Crassula SPA’nın müdürü Bayrak Eke’ye hangi masajın ve cilt bakımının bize uygun olduğunu sordum.

        Kendimize uygun masajı nasıl seçmeliyiz?

        Kafalarda oluşan “Sert masaj iyi masajdır” algısından kurtulmalıyız. Hafif masajlar rahatlamak ve stres gibi mental yorgunluklardan arınmak istediğimizde tercih edilebilir. Spor öncesinde ve sonrasında, vücutta oluşan kas problemlerinde ve gerginliklerde sert masaj yapılması uygun. Masaj öncesinde 5-15 dakika sauna ve buhar odasını kullanmak da verimi üst seviyeye çıkarır.

        ‘AYAKLAR VÜCUDUMUZUN AYNASI’

        Yaz tatiline çıkmadan önce mi döndükten sonra mı cilt bakımı yapmak doğru?

        Yaz öncesi cildin arındırılması ve koruma bakımlarının yapılması gerekir. Tatil sonrasındaysa güneşemaruz kalan cildin neme ve yenilenmeye ihtiyacı olur.

        Bir SPA gününden maksimum fayda sağlamak için nasıl bir program belirlemeliyiz?

        Hafif bir kahvaltıdan 2 saat sonra SPA gününe başlamalısınız. Telefonlarınızı soyunma kabininde bırakmanız sadece bakımlara ve rahatlamaya odaklanmanız için önemli.

        Ayak masajı ne sıklıkta yapılmalı?

        ‘Ayaklar vücudumuzun aynasıdır’ prensibinden yola çıkıyoruz. Ayakta her bir nokta vücutta belli organları temsil eder. Refleksoloji, bir tür denge masajıdır ve kişinin kendisini fiziksel, duygusal ve ruhsal olarak iyi hissetmesini sağlar. Refleks noktalarına uygulanan baskı, rahatlama hissi verir. Verimli bir refleksoloji masajı 30-50 dakika arasında olmalıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ