Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Gebelikte yenilmemesi gereken yiyecekler

        Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Aslı Alay besin zehirlenmesine yol açan bazı mikroorganizmaların pişirme sırasında oluşan ısı ile yok olmadığını belirterek, "Özellikle hijyenik kurallara dikkati gerektirir. Bunlar arasında ellerinizi sık sık yıkamak, tırnakların kısa olması, yemek pişirirken aksesuar kullanılmaması ve kağıt havlu kullanımı önemlidir" dedi.

        Opr. Dr. Aslı Alay, "Oldukça ciddi seyreden besin zehirlenmesi olan botulinum toksini oksijensiz ortamda çoğalabileceği için usulüne uygun hazırlanmayan konserveler önemli bir tehdittir. Konserve gıda alırken kutusunun hasar görmemiş olması, son kullanma tarihine dikkat edilmesi gerekir. Gebelikte bu ürünlerden uzak taze sebze ve meyve ağırlıklı beslenilmesi ise önerimizdir. İçme suyunuzun kaynağı da oldukça önemlidir. Güvenemediğiniz bir su kaynağından su kullanmak zorunda iseniz mutlaka suyunuzu içmeden kaynatmalısınız. Pastörize edilmemiş süt ve taze peynir tüketiminde besin zehirlenmesi açısından önemli bir risk oluşturmaktadır" diye konuştu.

        Pişirdiğiniz bir yemeği özellikle yaz aylarında bir saatten daha uzun süre oda ısısında bekletilmemesi gerektiğini belirten Opr. Dr. Aslı Alay, "Çiğ et, çiğ tavuk ve kümes hayvanlarının etlerini çıplak elle dokunduktan sonra ellerinizi sabun ve sıcak su ile bolca yıkamalısınız. Yumurtayı kullanmadan hemen önce sadece su ile yıkayın. Çiğ balık tüketmeyin" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ