Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Ne sıklıkta tatlı yemeliyiz?

        Güneş AKSÜS / GAZETE HABERTÜRK

        Diyete başlamaktan en çok korkan 2 grup var! Biri tatlı severler derneği üyeleri. Onların bazı ortak özellikleri var. Tatlı lafını duyduklarında kalp atışları hızlanıyor, biri “Tatlını paylaşalım mı?” diye sorduğunda kriz çıkabiliyor. En mutlu oldukları anlarda ilk sıralarda hep tatlıyla ilgili anılar var. Tatlı yerine tuzlu bir şey önerdiğinizde sizinle görüşmekten vazgeçebiliyorlar.

        DONDURMADAN ŞAŞMA!

        İkincisi de lezzetli yemeğe âşık olanlar. İyi açılmış bir börek, en iyisinden bir mantı, çok iyi pişmiş bir et, İtalyan makarnası, Fransız tatlısı falan filan... Onların listesi daha uzun. Ben bir diyetisyen olarak herkese, her zaman, her koşulda sağlıklı beslenmeyi öğreteceğime söz verdim. Bu 2 gruptan birileri karşıma oturduğunda onlarla nasıl anlaşacağımı iyi biliyorum. Bu gruplardan birine giriyorsanız, size güzel haberler vereyim. “Sağlıklı olsun, lezzetli olsun, hafif olsun, aileceyiyelim, eşimle dostumla bölüşebileyim ve tatlı olsun” deyince ilk sıraya dondurmayı koyuyorum ben. Neden mi? Porsiyon kontrolü kolay. Kutuyu alıp televizyon karşısına geçmediğiniz sürece, sorun yok. Minik boyları var, porsiyonların kalorilerini etiketten bakıp kendinizi buna göre ayarlayabilirsiniz. Bulması da kolay.

        DAHA İYİ BİR TATLI YOK

        Hijyenik ortamlarda üretilmiş dondurmalar yani güvenilir markalardan seçebilme şansımız, sağlığımızı riske atmıyor. Ayrıca kalorisi düşük. Tatlı listesi yapsak, sütlü tatlıları en hafifler olarak ilk sıralara koyabilir ve dondurmayı da en başa yazabilirim. Daha iyi bir tatlı yok.

        NE SIKLIKTA TATLI YİYELİM?

        Size kalsa her öğünde tatlı olabilir, biliyorum. Ondaki mutluluk hiçbir yemekte yok sanki. ama sakin olun. önce sağlıklı beslendiğinize emin olun. Her gün yeterince sebze, meyve, süt, tahıl, et ve yağ tüketiyor musunuz? acaba eksik olan var mı? varsa önce bu grubu tamamlayın. tatlıyı da dozunda yemek lazım. eğer kendinizi durduramıyorsanız beslenmenizin başkabir yerinde eksik kalıyor olabilir.

        FAYDA SAĞLAYANI SEÇİN

        Size fayda sağlayabilecek bir tatlı seçin. örneğin tatlı olarak dondurmayı tercih ettiniz diyelim; eğer ensülin direnciniz ya da şeker probleminiz varsa, günde 1-2 top şekersiz dondurma yiyebilirsiniz. şeker sorununuz yoksa 1-2 top sütlü bir dondurmayla ara öğün yapabilirsiniz. eğer zayıflama diyeti yapıyorsanız dondurma tüketiminde haftada 2-3 günü geçmemeye çalışın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ